Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 10 december

12 december 2023
EVVC heeft voor het eerst in lange tijd een thuisnederlaag geleden. Een zwakke eerste helft komt de Vinkelse ploeg duur te staan tegen Margriet. Bij rust kijkt het tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft tapt de thuisploeg uit een ander vaatje en creëert het veel kansen, maar scoren wil deze wedstrijd niet lukken. EVVC mist daarvoor het geluk in de afronding en stuit bovendien meerdere keren op een uitstekende Osse doelman. Door twee opeenvolgende nederlagen gaat EVVC met een domper de winterstop in, ondanks de uitstekende eerste seizoenshelft.

EVVC kent één wijziging in de opstelling. Gerwin van den Boom keert na zijn hamstringblessure weer terug in de basis, wat ten koste gaat van Sven van den Braak. Tegenstander Margriet eindigde vorig seizoen nog als tweede in de competitie van EVVC. Met de nodige versterkingen moet die prestatie dit jaar verbeterd worden, maar een matig begin van de competitie zorgt voor een valse start. Inmiddels kruipt de Osse ploeg weer aardig naar boven op de ranglijst. Een pittige tegenstander dus voor EVVC.

Op het eigen sportpark de Zwaan is EVVC gewend om uit de startblokken te schieten, maar het heeft in de eerste helft moeite met het spel van Margriet. De thuisploeg komt er niet aan toe om druk te zetten, omdat Margriet snel voor de lange bal richting de voorhoede kiest. Margriet komt er enkele keren gevaarlijk uit, maar weet het Tijn van den Hanenberg nog niet moeilijk te maken in de openingsfase. De beste kans voor EVVC is in de eerste helft voor Nard Steenbergen, die op de rand van het strafschopgebied mag uithalen na een goede actie en terugleggen van Pim van der Doelen. Aan de andere kant is Margriet wel scherp in de afronding. De doorgaans toch betrouwbare Vinkelse verdediging geeft Agonis Hoti, de topscorer van de Ossenaren, wel erg veel ruimte om vrij uit te halen voor de 0-1. Nog voor rust is het opnieuw raak voor Hoti, als hij een steekpass met een subtiel wippertje over Tijn van den Hanenberg plaatst.

Na rust tapt EVVC duidelijk uit een ander vaatje. Margriet wordt meer teruggedrongen en EVVC creëert de nodige kansen. Telkens ontbreekt het de thuisploeg echter aan scherpte en geluk in de afronding. Doelpogingen van Pim van der Doelen, Jordy Spooren en Edgar Glaudemans zeilen telkens rakelings langs het doel. Tot tweemaal toe krijgt EVVC zelfs een vrije trap op de 16-meter lijn, waarbij de laatste nogal dubieus is. De verder toch goed leidende scheidsrechter fluit voor een lichte overtreding op Nard Steenbergen in het strafschopgebied, maar legt de bal tot grote Vinkelse verbazing op 16 meter voor een vrije trap in plaats van een penalty. In de slotfase lijkt invaller Sven van den Braak op weg naar twee zeker lijkende doelpunten. Eerst schiet hij een voorzet acrobatisch op doel, maar heeft de Margriet-doelman een wereldredding in huis om zijn inzet uit de bovenhoek te tikken. Even later is het wel raak als Sven een klutsbal binnen rommelt, maar de scheidsrechter gaat behoorlijk in de fout door vlak voor het doelpunt te fluiten voor een strafschop. Tot overmaat van ramp levert zelfs dat geen doelpunt op. Jurre van den Akker onderstreept zijn uitblinkersrol in de tweede helft door de toch prima ingeschoten bal van Gerwin van den Boom uit de onderste hoek te duiken. Duidelijker gaat het niet worden dat scoren er vandaag niet in zit voor de Vinkelse ploeg. De punten gaan dan ook mee naar Oss.

Zo is de Vinkelse nederlaag vooral te wijten aan een slechte eerste helft. In de tweede helft waren er volop kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar het wilde maar niet lukken. Margriet doorbreekt daarmee een bijzondere reeks van EVVC, want de laatste thuisnederlaag in de competitie was ruim anderhalf jaar geleden. Ondanks de tweede opeenvolgende verliespartij blijft EVVC nog in ieder geval een week koploper, omdat concurrent Nieuwkuijk door afgelasting niet in actie kwam. Toch zorgen de twee nederlagen voor een vervelende afsluiting van een verder uitstekende eerste seizoenshelft van EVVC. Met de eerste periode en vooralsnog ook de koppositie op zak mag het resultaat er zeker zijn. Na een korte winterstop wacht direct weer een kraker, want op 21 januari komen de buren van Nulandia op bezoek.