Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 14 april

14 april 2024
De thuiswedstrijd van EVVC tegen SCG’18 eindigt zoals die begon: met een bloedeloze 0-0. Een slecht veld en twee teleurstellende teams leverden een weinig verheffend schouwspel op. De goed lopende aanvallen waren schaars, dus maakten de ploegen ook weinig tot geen aanspraak op een doelpunt. Beide wisten ze nog wel eenmaal het net te laten bollen, maar tot tweemaal toe pas na het fluitsignaal van de scheidsrechter. Al met al dus geen wedstrijd om lang te herinneren.

Wedstrijdverslag - 14 april

Ramon van Rixtel wijzigt zijn ploeg op twee plekken. Spelmaker Mark van Zoggel ontving in Geffen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus geschorst tegen SCG’18. Zijn plek wordt overgenomen door de matchwinner van een week eerder, Max van Wanrooij. Ook Jorg van Schaijk keert als linksback terug in de basis, waardoor Jesse van Doren de plek centraal in de verdediging weer overneemt van Luuk Verbij.


EVVC bewaart prettige herinneringen aan de eerdere ontmoeting dit seizoen. In Gestel behaalde EVVC toen de eerste periodetitel binnen door een zwaarbevochten 0-1 zege. Sindsdien is de Vinkelse ploeg weggezakt op de ranglijst, terwijl SCG’18 na de winterstop juist weer de goede vorm te pakken heeft.


In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden komen de teams zeker niet verdedigend voor de dag. Er wordt hoog op het veld druk gezet, maar het Vinkelse veld leent zich bepaald niet om daar eens lekker onderuit te voetballen. Tel daarbij ook nog eens het ontbreken van regisseur Mark van Zoggel bij op, en het resultaat is wederom een wedstrijd met veel lange ballen. Beide teams verdedigen solide, waardoor die lange halen telkens niks opleveren. EVVC moet vroeg in de wedstrijd ook nog eens spits Guus van der Rijt vervangen met een spierblessure. Luuk Verbij wordt zo al snel van zijn ligbed gehaald voor een rol als gelegenheidsspits. Veel noemenswaardigs gebeurt er niet meer in de eerste helft.


Na rust zakt het spelniveau alleen maar verder weg. Beide ploegen lijken toch ook vooral niet te willen verliezen. Gescoord wordt er aan beide kanten nog wel, maar een fluitsignaal zet een streep door de treffers. Gefloten wordt er niet als Bart van Griensven in het strafschopgebied omver wordt gelopen. De jonge scheidsrechter vindt het te weinig voor een penalty. De beste kans is nog voor EVVC als Jordy Spooren na een spaarzame goede aanval over rechts strak voor kan geven. Het hakballetje van Rob van Dijk mist de juiste snelheid en richting om een doelpunt op te leveren. SCG’18 krijgt in de slotfase nog een vrije trap op een gevaarlijke plek na een ongelukkige handsbal. Joey van de Groes pakt de inzet echter knap uit de onderste hoek. Niet veel later maakt de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.


Zo eindigt de wedstrijd zoals deze begon, zonder doelpunten. De wedstrijden verdiende nou eenmaal ook geen doelpunten, en daardoor ook zeker geen winnaar. Het gelijkspel levert weinig op, waarbij zowel EVVC als SCG’18 een plek zakt op de ranglijst. Positief punt is dat EVVC voor het eerst sinds november de “0” weet te houden. Volgende week mag het op een soort van herhaling als het opnieuw tegen de nummer drie van de ranglijst speelt. Dan staat namelijk een uitwedstrijd tegen Haarsteeg op het programma.



Deel dit bericht:


Terug