Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 15 oktober

15 oktober 2023
In een vermakelijk duel verslaat EVVC in eigen huis RKDVC met 3-1. Met veel strijd en energie geeft de thuisploeg het juiste antwoord op de nederlaag en matige wedstrijd van vorige week. Met name in de eerste helft is EVVC de bovenliggende partij en drukt dat ook uit in de 2-0 ruststand. In de tweede helft komt RKDVC nog gevaarlijk terug, maar uiteindelijk weet Max van Wanrooij met zijn 3-1 de Vinkelse zege veilig te stellen. Een goede teamprestatie en de eerste thuisoverwinning van dit seizoen is een feit.

Met RKDVC treft EVVC opnieuw een vrij onbekende tegenstander uit “de Langstraat”. De club uit Drunen is met meer dan 1.000 leden qua omvang van een ander kaliber dan EVVC, maar de eerste elftallen ontlopen elkaar het laatste decennium weinig qua niveau. In 2014-2015 speelden de teams voor het laatst tegen elkaar in de tweede klasse. Inmiddels komen de Drunenaren alweer 8 jaar uit in de 3e klasse, waarin het veelal een goede middenmoter is. Vorig jaar werd de ploeg nog vierde, maar struikelde het net als EVVC in de eerste ronde van de nacompetitie.

EVVC kent één wijziging in de opstelling: Sven van den Braak vervangt de licht geblesseerde Rob van Dijk als rechteraanvaller. De belangrijkste wijziging ten opzichte van een week eerder zit hem echter in de intensiteit en overtuiging in de ploeg. De thuisploeg start gretig en fel, en neemt daarmee direct de overhand. Pim van der Doelen krijgt al snel een grote kans, maar schat de uitstekende voorzet van Gerwin van den Boom net niet goed in. Niet veel later is het alsnog raak. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt door Max van Wanrooij sterk gecontroleerd. Via een snelle combinatie met Pim van der Doelen wordt Gerwin van den Boom vrij voor het doel gezet en hij rondt koelbloedig af: 1-0. Opnieuw Pim van der Doelen krijgt de kans om de score te verdubbelen als hij zich met een knappe actie vrijspeelt in het strafschopgebied, maar weet niet af te ronden. RKDVC weet in het eerste half uur nauwelijks gevaar te stichten, maar slaagt er in het laatste kwartier in om EVVC wat meer vast te zetten op eigen helft. Toch is het dan juist EVVC dat opnieuw scoort. Uit een corner van Gerwin van den Boom kopt Luuk Verbij knalhard raak.

In de tweede helft blijft RKDVC naar voren drukken en is EVVC het overwicht kwijt. In de 64e minuut komt de spanning volledig terug als een corner bij de tweede paal binnen kan worden geschoten. De ploeg uit Drunen ruikt zijn kansen en creëert direct goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Tijn van den Hanenberg redt prachtig op een schot vanaf de 16-meter en kan even later opgelucht ademhalen als een teruggelegde bal vanaf 10 meter over het doel wordt geplaatst. In de tegenaanval is ook EVVC gevaarlijk, maar komt het enkele keren net tekort om de voorzet af te ronden. De beslissing valt 10 minuten voor tijd aan de voor EVVC goede kant, en komt opnieuw voort uit een corner. Even daarvoor raakte invaller Bart Haerkens al de paal uit een hoekschop, nu kiest hij ervoor de bal terug te leggen. Daar is Max van Wanrooij sterk en alert. Hij weet de bal precies genoeg te raken voor de 3-1. RKDVC blijft daarna nog wel op zoek naar de aansluiting, maar EVVC komt niet meer in de problemen.

Door de overwinning vindt EVVC zich terug op de zesde plaats in de competitie. Achter de nog foutloze koploper Nieuwkuijk zijn de verschillen klein. Vanwege de herfstvakantie is de volgende competitiewedstrijd pas over twee weken. Dan wacht een thuiswedstrijd tegen een voor EVVC nieuwe tegenstander: DBN’22. De vorig jaar opgerichte Bossche fusieclub komt voort uit TGG en OSC. De Vinkelse ploeg kan dan vertrouwen putten uit de strijdwijze tegen RKDVC. Zonder groots te voetballen, maar met veel wilskracht, werd de eerste thuisoverwinning binnengesleept.