Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 17 maart

18 maart 2024
Met een 2-6 overwinning op hekkensluiter DBN’22 pakt EVVC weer eens drie punten. Na twee nipte nederlagen tegen koploper Nieuwkuijk en periodekampioen RKDVC, was DBN’22 de ideale tegenstander om weer aan het vertrouwen te werken. Al voor rust loopt de Vinkelse ploeg uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Na rust komt de thuisploeg beter voor de dag, maar laat EVVC de drie punten niet meer in gevaar komen. Het zorgt uiteindelijk voor een doelpuntenfestijn, met EVVCmiddenvelder Nard Steenbergen als grote uitblinker met 3 doelpunten.

Voor de tweede week op rij kan Ramon van Rixtel zijn ploeg ongewijzigd het veld in sturen. Op het vernieuwde sportpark Noord van de Bossche fusieclub is EVVC verplicht om weer eens drie punten te behalen. DBN’22 begon met een kwalitatief behoorlijke selectie ambitieus aan het seizoen, maar kent tot dusver een rampjaar. Het verloor inmiddels 10 wedstrijden op rij en kreeg in die tijd ook nog eens een puntenstraf opgelegd, waardoor handhaving nagenoeg onmogelijk lijkt geworden. Dat de thuisploeg niet overloopt van vertrouwen is dan ook geen verrassing, en blijkt ook duidelijk in de eerste helft.

Al vroeg komt EVVC op voorsprong als Gerwin van den Boom door Rob van Dijk alleen richting de keeper wordt gestuurd. Het warrige vlagsignaal van de grensrechter wordt volkomen terecht genegeerd door de scheidsrechter en Gerwin rondt koelbloedig af: 0-1. In het vervolg zijn er volop kansen voor EVVC, terwijl de thuisploeg niet gevaarlijk kan worden. Het vizier van de Vinkelse ploeg staat echter onvoldoende op scherp om al direct de score uit te breiden. Edgar Glaudemans is nog dichtbij een doelpunt als hij een corner via de lat over kopt. Halverwege de eerste helft zorgt Nard Steenbergen alsnog voor verdubbeling van de score. Een goede aanval over links leidt tot een voorzet van Guus van der Rijt, welke in de scrimmage binnen wordt getikt door de Vinkelse powerhouse op “10”. Niet veel later krijgt DBN’22 de enige kans van de eerste helft, maar de mee terug verdedigende Rob van Dijk voorkomt net op tijd dat het echt gevaarlijk wordt. Nog voor rust maakt EVVC de verdiende 0-3. Bart van Griensven komt door over de rechterflank en bereikt met zijn voorzet Nard Steenbergen, die vrij kan aannemen om vervolgens af te ronden.

Zo lijkt de wedstrijd al voor de rust beslist. Ramon van Rixtel geeft zijn team de nadrukkelijke opdracht mee om het doel schoon te houden, maar die kan al binnen één minuut in de tweede helft de prullenbak in. Een lange bal wordt niet goed verwerkt door de Vinkelse verdediging, waarna Jordy Gutte de 1-3 kan maken. Het snelle doelpunt geeft DBN’22 vertrouwen en zorgt voor een meer gelijkwaardige wedstrijd. Het is dan ook prettig als EVVC al vlot weer de marge opkrikt naar 1-4. Mark van Zoggel zorgt voor de uitstekende opening naar de linkerflank. Daar geeft Jorg van Schaijk de bal precies in de loop van de wederom diepgaande Nard Steenbergen, die de bal in één beweging voorbij de doelman in de lange hoek schuift. Het duel lijkt dan wederom beslist, maar DBN’22 laat anders dan in de eerste helft, de koppen niet hangen. Tot al te veel problemen voor EVVC leidt dat niet, maar halverwege de tweede helft valt er zomaar weer een tegendoelpunt. Een niet al te hard schot wordt door verschillende spelers gemist en valt zomaar in de verre hoek binnen: 2-4. Opnieuw heeft EVVC snel een antwoord paraat. Guus van der Rijt draait knap weg in het strafschopgebied. Zijn tegenstander houdt opzichtig vast en de bal gaat op de stip. Een koud kunstje voor aanvoerder Gerwin van den Boom. De 37-jarige aanvaller scoorde 9 keer in de laatste 6 wedstrijden en voegt zich zo in de top-5 van de topscorerslijst van de competitie. In de absolute slotfase pikt ook Guus van der Rijt nog zijn doelpunt mee. Bij een corner van Mark van Zoggel is hij eerder bij de bal dan de keeper en werkt zo de 2-6 tegen de touwen. De scheidsrechter laat geen seconde te lang doorspelen en maakt kort daarna een einde aan het doelpuntenfestijn.

Na twee nederlagen dus weer een overtuigende driepunter voor EVVC. De twee tegendoelpunten na rust maakten de wedstrijd telkens nog even spannend, maar uiteindelijk had EVVC weinig te duchten van de Bossche hekkensluiter. Het kreeg volop ruimte om weer eens aan het doelsaldo te werken, precies genoeg zelfs om boven Margriet weer de vijfde plaats in te nemen in de ranglijst. Het verschil met de onderste ploegen neemt bovendien weer toe naar een marge van liefst 11 punten, terwijl koploper Nieuwkuijk een voorsprong van 9 punten behoudt. Het is voor EVVC vooral zaak om weer een goede serie neer te zetten. Daarvoor wacht tegen DSC volgende week meteen een mooi affiche. De ploeg uit Kerkdriel kende een ijzersterke tweede periode, waarin het pas op het laatste moment de koppositie moest afstaan aan RKDVC. Een mooie uitdaging dus voor EVVC op het eigen sportpark tegen een ploeg in vorm.