Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 26 november

26 november 2023
EVVC dendert gewoon door na het behalen van de periode. In opnieuw een topper haalt het tegen Haarsteeg de zesde opeenvolgende overwinning binnen. De wedstrijd is lange tijd spannend met twee aan elkaar gewaagde teams. In de tweede helft breekt Sven van den Braak de ban door een knappe uithaal met zijn linker. De openingstreffer geeft EVVC vleugels en als invaller Gerwin van den Boom de score halverwege de tweede heft verdubbelt komen de punten niet meer in gevaar. EVVC blijft koploper en neemt nu samen met runner-up Nieuwkuijk zelfs wat afstand van de subtop.

Met Haarsteeg treft EVVC opnieuw een tegenstander waartegen het al lange tijd niet meer in competitieverband heeft gespeeld. Een week eerder waren de beide teams als koplopers in de eerste periode al indirect met elkaar in strijd. Door de nederlaag van Haarsteeg, en de Vinkelse overwinning in Sint-Michielsgestel, ging EVVC met de eerste prijs van het seizoen aan de haal. De gasten uit Haarsteeg hadden dus iets recht te zetten in deze wedstrijd. Bovendien is het treffen tussen de nummers één en drie van de ranglijst met recht een topper in de 3e klasse C.

EVVC begint met één wijziging in de opstelling. De herstelde Jordy Spooren keert terug centraal in de verdediging en vervangt daarmee de matchwinner van een week eerder Edgar Glaudemans. De wedstrijd opent met een inmiddels vertrouwd beeld: twee ploegen die fanatiek druk zetten op elkaars opbouw, waardoor er veel ruimte ligt om te voetballen. EVVC doet dat onder leiding van regisseur Mark van Zoggel regelmatig vrij goed, maar is ook vaak slordig aan de bal. De beide teams zijn elkaar gewaagd, maar het is Haarsteeg dat in de eerste helft de beste kansen krijgt. Het dichtst bij een doelpunt zijn de bezoekers misschien nog wel als een korte terugspeelbal via aanvaller Dave Treuren en EVVC-keeper Tijn van den Hanenberg nét langs het doel eindigt. EVVC komt regelmatig aan aanvallen toe, maar is te slordig om daadwerkelijk gevaar te stichten.

De tweede helft begint aanvankelijk nog met een feller Haarsteeg. Toch is het EVVC dat snel na rust op voorsprong komt. Pim van der Doelen zoekt halverwege de helft van de tegenstander de ruimte op de rechterflank met een crossbal. Deze is aan de korte kant, maar wordt net buiten het strafschopgebied knap aangenomen door Sven van den Braak. Nog knapper is zijn geplaatste volley met links in de onderste hoek. De vaart en venijnige stuit in het schot zijn de Haarsteeg-keeper te machtig: 1-0 voor EVVC. Het openingsdoelpunt geeft de thuisploeg vleugels. Niet veel later kan de score al verdubbeld worden, maar een perfecte voorzet van Rob van Dijk wordt dan dichtbij recht in de handen van de doelman gegleden door Pim van der Doelen. Haarsteeg is alleen uit een scherp aangesneden vrije trap nog dicht bij een doelpunt, maar deze zeilt rakelings voorbij de tweede paal. Halverwege de tweede helft komt EVVC op een comfortabele 2-0 voorsprong. Een voorzet richting het strafschopgebied wordt precies goed verlengd door Max van Wanrooij, waarna de ingevallen Gerwin van den Boom vlijmscherp afrondt in de korte hoek. EVVC heeft de touwtjes dan stevig in handen en komt niet meer in de problemen. Jordy Spooren krijgt nog de uitgelezen kans om de score nog verder op te vrolijken. Na een goed uitgespeelde counter komt hij oog in oog met de doelman, maar schuift de bal met links voorlangs het doel. Het doet allemaal niets af aan wederom een uitstekende Vinkelse overwinning, want na iets meer dan 90 minuten is de wedstrijd afgelopen.

Wéér een overwinning voor EVVC, de zesde op rij inmiddels. Bovendien krijgt het voor de tweede week op rij geen doelpunten tegen en is het nu de minst gepasseerde ploeg in de competitie. Voor het eerst deze competitie ontstaat een echte kopgroep. Nummer twee Nieuwkuijk volgt EVVC op slechts één punt, maar daaronder volgt nu een gaatje van 5 punten naar de subtop. Tot aan de winterstop speelt EVVC nog twee pittige wedstrijden tegen teams uit die brede subtop. Volgende week gaat het op bezoek bij Den Dungen. Hoewel die ploeg na twee opeenvolgende nederlagen wat is weggezakt, zijn de kwaliteiten van de Dungense ploeg nog bekend uit vorig seizoen. Opnieuw een fraaie uitdaging dus voor de Vinkelse koploper.