Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 29 oktober

29 oktober 2023
EVVC heeft in eigen huis afgerekend met DBN’22. Al binnen 5 minuten schoot topscorer Rob van Dijk zijn ploeg op voorsprong, om die vlak voor rust zelf te verdubbelen. Een penalty van Gerwin van den Boom zorgt in de tweede helft voor een comfortabele 3-0 voorsprong. De Vinkelse ploeg was dan ook heer en meester op het eigen sportpark, maar in de slotfase werd een zeker lijkende overwinning onverwachts nog in gevaar gebracht. Uiteindelijk blijven de punten verdiend in Vinkel en stijgt EVVC naar de derde plaats.

Voor EVVC wacht met DBN’22 vandaag een compleet nieuwe tegenstander. De Bossche club is vorig seizoen ontstaan uit een fusie van TGG en OSC. Het eerste seizoen eindigde DBN’22 nog als 8e in de 3e klasse, maar met de nodige versterkingen wordt dit seizoen hoger ingezet. EVVC-trainer Ramon van Rixtel wijzigt zijn opstelling voor dit duel op twee plaatsen. Bart Haerkens vervangt de geblesseerde Luuk Verbij in het hart van de verdediging, terwijl de weer fitte Rob van Dijk start als rechtsbuiten.

EVVC start opnieuw fel en gretig aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut levert dat ook de voorsprong op. Een voorzet van Gerwin van den Boom wordt door een Bossche verdediger finaal gemist, waardoor Rob van Dijk volledig vrij kan binnen schieten. De thuisploeg houdt daarna het heft in handen en komt tot verschillende goede aanvallen. Een uitbreiding van de voorsprong hangt dan ook in de lucht, maar uiteindelijk is opnieuw een fout van de tegenstander nodig om te scoren. Met een foute pass stuurt de Bossche aanvoerder onbedoeld Rob van Dijk alleen op de keeper af. Opnieuw is het raak en mag EVVC met een comfortabele 2-0 voorsprong gaan rusten.

Na rust is het wedstrijdbeeld ongewijzigd: EVVC heerst en valt aan, terwijl DBN’22 niet voor gevaar kan zorgen. De thuisploeg zet de Bosschenaren constant onder druk, waardoor ze er niet in slagen de balvaardige aanvallers aan het werk te zetten. De 3-0 is dan ook een logisch gevolg, met opnieuw een hoofdrol voor Rob van Dijk. Hij troeft bij een afgeslagen bal in het strafschopgebied de Bossche keeper af, waarna deze opzichtig vasthoudt. De penalty wordt feilloos benut door aanvoerder Gerwin van den Boom: 3-0. Het lijkt daarna wachten op meer Vinkelse doelpunten, maar de kansen hierop worden niet benut. Richting de slotfase moet EVVC noodgedwongen gaan wisselen en zakt het iets verder terug. De wedstrijd lijkt dan nog rustig uitgespeeld te kunnen worden, maar in de 83e minuut komen de gasten terug in de wedstrijd als Giovanni Librizzi een vloeiende aanval afrondt. De Bosschenaren ruiken dan hun kans en zetten EVVC onder druk. Het zit ze vervolgens behoorlijk mee als opnieuw Librizzi in buitenspelpositie raak kopt, maar het vlagsignaal wordt weggewuifd. EVVC krijgt in de tegenaanval ook de mogelijkheid om te scoren, maar met name buitenspel staat dat in de weg. Invaller Daan Pennings maakt tot tweemaal toe zijn eerste doelpunt voor EVVC 1, maar beide keren zet het vlagsignaal hier een streep doorheen. Aan de andere kant is het hangen en wurgen voor de Vinkelse verdediging. DBN’22 krijgt nog één levensgrote kans als Kay Huijgens na een verlengde lange bal alleen op Tijn van den Hanenberg afgaat, maar de Vinkelse keeper is snel van zijn lijn en heeft weer eens een cruciale redding in huis. Het laatste fluitsignaal wordt dan ook met luid gejuich ontvangen.

Zo heeft EVVC uiteindelijk nog onverwachts veel moeite om de zeker lijkende overwinning binnen te slepen. Het overgrote deel van de wedstrijd was echter uitstekend van Vinkelse zijde, en de drie punten dan ook meer dan verdiend. In thuiswedstrijden is EVVC sowieso al tijden ongenaakbaar. De laatste thuisnederlaag in competitieverband dateert van mei 2022 in de tweede klasse, waarna het inmiddels 15 wedstrijden ongeslagen is. Door de zege op DBN’22 stijgt EVVC naar een knappe derde plaats in de competitie. Het blijft echter overduidelijk dat er in deze competitie geen makkelijke wedstrijden zijn en de verschillen op de ranglijst minimaal. Volgende week wacht in Kerkdriel tegen DSC weer eens een uitwedstrijd.