Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 3 december

3 december 2023
Den Dungen heeft een einde gemaakt aan de succesreeks van EVVC. Na zes opeenvolgende overwinningen ging de Vinkelse ploeg weer eens onderuit. De wedstrijd gaat lange tijd gelijk op zonder veel kansen of hoogtepunten, maar een kwartier voor tijd zorgt een uitbraak van de thuisploeg voor de beslissing. Opvallend is dat de volledige top van de competitie ten onder gaat deze speelronde, waardoor EVVC de koppositie behoudt.

Vorig seizoen bleek al dat Den Dungen een gewaagde tegenstander is voor EVVC. Een goed voetballende ploeg met een degelijke achterhoede, dat met name op het eigen kunstgrasveld moeilijk is te verslaan. Tegen de Vinkelse koploper leunt de thuisploeg met name op die degelijke defensie. Den Dungen zakt ver terug op eigen helft en laat EVVC het spel maken. Dat levert een weinig spectaculair schouwspel op. EVVC is nog wel dichtbij de openingstreffer bij een scrimmage uit een corner, terwijl Den Dungen een paar gevaarlijke counters niet goed weet uit te spelen. De door de gastheren in de rust aangeboden erwtensoep, zal voor de supporters dan ook het eerste hoogtepunt zijn geweest op deze ijskoude middag.

De tweede helft kent een redelijk vergelijkbaar beeld, met een tandeloos EVVC. Den Dungen komt echter steeds meer uit de schulp gekropen. Het leidt tot meer gevaar van de thuisclub, maar ook de Vinkelse verdediging is niet zomaar gepasseerd. Doelman Tijn van den Hanenberg moet nog eenmaal ver voor zijn doel ingrijpen op een dieptebal. Niet veel later valt een diepe bal wel goed en komt Bjorn de Kort oog in oog met de Vinkelse doelman te staan. Hij rondt feilloos af en zet zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. EVVC moet dan alles op alles zetten om een nederlaag te voorkomen. Dat lijkt al heel snel te lukken als Rob van Dijk binnen enkele minuten de gelijkmaker scoort. De scheidsrechter laat zich helaas foppen door het vlagsignaal van de grensrechter, waardoor een streep door het doelpunt wordt gezet. Ook in de slotfase is EVVC niet bij machte om een doelpunt te forceren.

De nederlaag maakt een einde aan een fraaie reeks van zes opeenvolgende overwinningen van EVVC. Doordat ook de eerste achtervolgers dit weekend verloren blijft EVVC koploper. Volgende week volgt een nieuwe beproeving, als Margriet op bezoek komt op sportpark de Zwaan. De Osse club eindigde vorig jaar nog als tweede in onze competitie, en aast dit jaar nadrukkelijk op het kampioenschap. Ondanks een versterkte selectie beleefde Margriet een tegenvallende, maar inmiddels is het ook bezig aan een inhaalslag op de ranglijst. Voor beide teams dus een cruciaal treffen om de eerste seizoenshelft af te sluiten.