Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 4 februari

5 februari 2024
EVVC speelt tegen Real Lunet alle chagrijn van een slechte serie van zich af en kan met een goed gevoel de carnaval in. De tegenstander uit Vught maakt geen schijn van kans tegen een scherp en goed spelend EVVC. Al in de eerste helft neemt de thuisploeg een ruime voorsprong, om die in de tweede helft nog verder uit te bouwen. Met de 7-1 overwinning maakt EVVC overtuigend een einde aan de slechte reeks rondom de winterstop.

Trainer Ramon van Rixtel wijzigt zijn opstelling op twee plaatsen. Zowel Jordy Spooren als Pim van der Doelen is ziek, waardoor Jesse van Doren en Niels van Griensven terugkeren in de basis. In die samenstelling gaat EVVC op zoek naar eerherstel, na een teleurstellende serie van vier opeenvolgende nederlagen. Real Lunet blijkt daarvoor de juiste tegenstander op het juiste moment. De Vughtenaren stevenen af op een tweede degradatie op rij, en maakten vandaag niet de indruk daar verandering in te gaan brengen. Een goed half uur voor de wedstrijd druppelen de spelers van Real Lunet het Vinkelse sportpark op, terwijl de thuisploeg zich al opwarmt op het veld. EVVC stelt daar een op een top gemotiveerde en scherpe ploeg tegenover, die dan ook vanaf het begin overtuigend de baas is in eigen huis.

Real Lunet zakt in en geeft EVVC veel ruimte aan de zijkant, waar de beide backs volop van kunnen profiteren. De thuisploeg valt aan en het is wachten op de Vinkelse openingstreffer. Die komt halverwege de eerste helft via Rob van Dijk. Na een combinatie op de linkerflank is hij vlijmscherp bij de eerste paal om de voorzet van Jorg van Schaijk binnen te tikken. Gerwin van den Boom verdubbelt de score na een half uur. De aanvoerder komt de hele wedstrijd veel aan de bal en mag ditmaal vanaf de rechterflank naar binnen dribbelen. Van een meter of 25 haalt hij uit met een knap geplaatst schot in de onderste hoek: 2- 0. De 3-0 volgt vrijwel meteen en is bijna een kopie van de eerste treffer. Een voorzet van Jorg van Schaijk wordt ditmaal bij de tweede paal snoeihard binnen gekopt door Rob van Dijk. EVVC lijkt dan op weg naar een walk-over, maar snijdt zichzelf in de vingers met geknoei bij het uitverdedigen. Dat levert geheel onnodig de eerste kans voor Real Lunet op, en die is meteen raak via Enes Sonay.

In de fases vlak voor en na rust gaat de Vinkelse storm wat liggen en komt Real Lunet meer aan voetballen toe. EVVC heeft echter niets te vrezen van de ploeg uit Vught. Schrikken is het alleen wel als de grensrechter van de gasten uit het niets in elkaar zakt. Even is er paniek, maar gelukkig blijkt het al snel goed te gaan met de man.

EVVC is dan op zoek naar de definitieve beslissing en die komt er halverwege de tweede helft. Nu is het de beurt aan rechtsback Bart van Griensven om aangever te zijn. Zijn lage voorzet wordt door Gerwin van den Boom eerst nog tegen de keeper aan geschoten, maar in de rebound alsnog binnen gefrommeld. De wedstrijd is dan wel gespeeld en EVVC gaat op zoek naar meer doelpunten. Dat lukt uiteindelijk in de slotfase, mede door de invallers. Eerst wordt een voorzet van wederom Bart van Griensven bij de tweede paal binnen gelopen door Teun Schoones, zijn eerste competitiedoelpunt voor EVVC 1. Falko van der Rijt maakt er 6-1 van door de doelman te verrassen met een verdekt schot in de korte hoek. Het slotakkoord is voor Edgar Glaudemans. De verdediger heerst de hele wedstrijd al in de luchtduels en demonstreert dat nog maar eens door bij een corner hoog boven iedereen uit torenend de 7-1 binnen te knikken. De uitstekende scheidsrechter Manichand maakt zonder al te veel extra tijd een einde aan de lijdensweg van de gasten.

Een zeer welkome monsterzege dus voor EVVC. De grootste thuisoverwinning zelfs sinds 2016, toen EVVC in de tweede klasse met 6-0 te sterk was voor Schijndel. Naast die score is vooral het Vinkelse spel weer eens bemoedigend. EVVC was uiterst gretig, sterk aan de bal en de gehele wedstrijd de baas op het eigen veld. Door de overwinning klimt het weer naar de tweede plaats, waar het een grote groep middenmoters vlak onder zich ziet staan. Door carnaval en een inhaalprogramma duurt het drie weken voordat EVVC weer in actie komt. Tijdens dat inhaalprogramma kunnen verschillende clubs weer wat dichterbij komen, maar alleen Haarsteeg kan EVVC daadwerkelijk passeren. Op 25 februari is Helvoirt de volgende tegenstander.