Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 8 oktober

8 oktober 2023
EVVC is met 1-0 ten onder gegaan op bezoek bij koploper Nieuwkuijk. Waar de uitslag een nipte nederlaag doet vermoeden, was het verschil op het veld een stuk groter. Nieuwkuijk overliep EVVC vanaf de eerste minuut, en het is aan de uitblinkende doelman Tijn van den Hanenberg te danken dat de wedstrijd niet al ruimschoots voor rust beslist was. In de tweede helft recht EVVC de rug, maar weet het Nieuwkuijk niet in de problemen te brengen. Een verdiende nederlaag voor de Vinkelse ploeg.

Het is al heel wat jaren geleden dat Nieuwkuijk en EVVC elkaar troffen. Toch was vooraf al duidelijk dat de tegenstander een grote kampioenskandidaat is in deze klasse. Vorig seizoen kende Nieuwkuijk namelijk al een topseizoen, waarin het tot de winterstop ongeslagen bleef. De titel ging uiteindelijk naar het nog sterkere Zwaluw VFC en pas in de finale van de nacompetitie werd promotie misgelopen. Dit seizoen is de ploeg opnieuw sterk gestart met twee overtuigende zeges.

EVVC kent één wijziging in de basisopstelling, waar de weer teruggekeerde Jorg van Schaijk de plaats van de vakantie vierende Bart Haerkens overneemt. Vanaf het eerste fluitsignaal staat EVVC vol onder druk van de thuisploeg. Nieuwkuijk is fysiek ijzersterk en weet met vaak opportunistisch spel de snelle en behendige voorhoede steeds aan het werk te zetten. In de openingsfase zijn er al grote kansen voor de thuisploeg, maar Tijn van den Hanenberg houdt zijn ploeg voortreffelijk op de been. Nieuwkuijk blijft grote kansen creëren, maar weet telkens niet te scoren. EVVC hoopt met een gelijke stand de rust te halen, maar vlak daarvoor valt alsnog de openingstreffer. Middenvelder Milan van Esch ontvangt de bal op de rand van het strafschopgebied en kapt makkelijk zijn tegenstander uit. Zijn knal in de korte hoek zorgt voor de verdiende voorsprong.

De tweede helft kent een ander beeld. Nieuwkuijk zakt verder terug en laat EVVC het spel maken. De Vinkelse ploeg speelt met meer overtuiging dan in de eerste helft, maar krijgt het niet voor elkaar om de organisatie van de thuisploeg uit elkaar te spelen. Nard Steenbergen en Max van Wanrooij lijken in kansrijke positie te komen, maar hun schoten worden geblokt. Als EVVC richting het einde meer risico gaat nemen, krijgt Nieuwkuijk ook grote kansen om het duel te beslissen. Het is dan opnieuw Tijn van den Hanenberg die uitblinkt en nauwelijks te passeren blijkt vandaag. Een Vinkels slotoffensief komt niet echt meer van de grond, waardoor de overwinning verdient naar de thuisploeg gaat.

EVVC lijdt daarmee de eerste nederlaag van deze competitie en vindt zich na 3 wedstrijden terug in de middenmoot. Duidelijk is wel dat EVVC heeft verloren van een titelfavoriet en dat het verschil met deze ploeg groot was. Volgende week zal de Vinkelse ploeg zich moeten herpakken, als met RKDVC de nummer 4 van de 3e klasse C van vorig jaar op bezoek komt.