Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslasg - 10 maart

11 maart 2024
EVVC gaat in Drunen met 2-1 ten onder tegen periodekampioen RKDVC. Het duel is haast een herhaling van de wedstrijd tegen Nieuwkuijk een week geleden. In een spannend en gelijk opgaand duel geeft EVVC opnieuw in korte tijd een voorsprong uit handen. Gerwin van den Boom zette zijn ploeg namelijk nog op voorsprong met een prachtige vrije trap, maar RKDVC-spits Pim van Hulten draaide de Vinkelse voorsprong in korte tijd om met twee doelpunten. Door de tweede opeenvolgende nederlaag zakt EVVC terug naar een zevende plaats.

Voor het eerst sinds de winterstop begint EVVC met een ongewijzigde basiself aan de wedstrijd. Met RKDVC staat een pittige tegenstander op het programma. Eerder in het seizoen won EVVC in eigen huis nog overtuigend van de Drunenaren, maar sindsdien zijn zij aan een behoorlijke opmars bezig. Die leidt ertoe dat RKDVC vandaag meestrijdt om de tweede periode, waarvoor het wel afhankelijk is van de uitslag van DSC uit bij Nieuwkuijk. Een duel met grote belangen dus, want EVVC moet winnen om mee te blijven strijden om de bovenste plaatsen.

De grote belangen zijn ook duidelijk te zien in de gehele wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal is het een intens en spannend duel tussen twee gelijkwaardige ploegen. Er worden veel duels op het middenveld uitgevochten, waarbij de Vinkelse middenlinie sterk voor de dag komt. EVVC is in de openingsfase dan ook net wat sterker en komt veel in de buurt van het doel. Een goede kans voor Rob van Dijk kan net op tijd worden verdedigd door RKDVC. EVVC dwingt in die fase ook veel gevaarlijke hoekschoppen af, maar het leidt allemaal nog niet tot doelpunten. Gedurende de eerste helft komt RKDVC ook meer in het spel voor en zet het de snelle voorhoedespelers enkele malen aan het werk. Eenmaal is de uitkomende doelman Joey van de Groes al gepasseerd, maar redt Jorg van Schaijk met een sliding. Genoeg gevaarlijke momenten aan beide kanten, maar beide teams gaan met een 0-0 stand de rust in.

Ook in de tweede helft zoeken beide teams vol de aanval op. De eerste gevaarlijke situatie is voor RKDVC, maar de wederom ijzersterke verdediger Edgar Glaudemans voorkomt een grote kans. Ook de verdediging van de thuisploeg voorkomt een grote kans door de vrijgekomen Nard Steenbergen buiten het strafschopgebied neer te halen. De daaruit volgende vrije trap ligt op een heel mooie plek voor de linker van Gerwin van den Boom. Met een prachtige trap onderkant lat zet hij zijn ploeg op voorsprong. De Vinkelse aanvoerder is dan ook in vorm en scoort voor de vijfde wedstrijd op rij. EVVC zit goed in de wedstrijd en lijkt het behoorlijk onder controle te hebben. Halverwege de tweede helft komt daar verandering in en wordt RKDVC steeds gevaarlijker. Net als een week eerder wordt een korte fase van verzwakking de Vinkelse ploeg fataal. Eerst wordt een vrije trap knap binnengekopt door RKDVC-spits Pim van Hulten. Binnen enkele minuten mag diezelfde van Hulten vanaf 11 meter aanleggen voor de 2-1. Na een gevaarlijke aanval over de linkerflank wordt de bal teruggelegd. Jesse van Doren kan de bal al glijdend blokken, maar krijgt hem ongelukkig tegen zijn arm. De daarop volgende strafschop wordt benut en plots kijkt EVVC tegen een achterstand aan. Het schakelt dan direct door met Bart Haerkens een extra spits in te brengen in de plaats van verdediger Jesse van Doren. Er worden de nodige ballen richting het strafschopgebied gebracht, maar echt dichtbij een doelpunt komt EVVC niet meer. RKDVC in de omschakeling wel, maar deze kansen blijven onbenut. Door het verlies van DSC bij Nieuwkuijk weet RKDVC dat het aan de 2-1 zege genoeg heeft om de tweede periode te winnen. Na het laatste fluitsignaal is het dan ook feest in Drunen.

Opnieuw een nipte nederlaag voor EVVC in een gelijk opgaande wedstrijd. Door het verlies zakt EVVC verder weg in de brede middenmoot, waar de verschillen minimaal zijn. Prettig is dat aan de onderkant van die middenmoot inmiddels een afscheiding is ontstaan met de ploegen in de degradatiezone, waardoor EVVC daarop 8 punten voorsprong behoudt. Toch zal EVVC in de laatste periode van het seizoen beter voor de dag moeten komen dan in periode 2, want na het binnenhalen van de eerste periode volgde een beduidend mindere serie. Aan de strijd en inzet hoeft het zeker niet te liggen, want daarmee werden zowel koploper Nieuwkuijk als periodekampioen RKDVC het vuur aan de schenen gelegd. Volgende week wacht op een splinternieuw sportpark Noord in Den Bosch de hekkensluiter van deze competitie: DBN’22.