Wij staan voor Ons Vinkel

Zwaan tot Zwaan Challenge

19 februari 2018
Voor foto's van deze mooie dag zie de volgende link:
 


Zwaan tot Zwaan Challenge


Werkgroep de Zwaan


Zwaan-tot-Zwaan Challenge: wat houdt het in?


De zwaan-tot-zwaan challenge is een triatlon die je in een team van 3 personen gaat volbrengen. Op zondag 14 januari strijd je in een hardloopwedstrijd, fietscross en obstacle run om de hoofdprijs in verschillende categorieën. Als teamlid neem je deel aan alle onderdelen van de challenge. Een fysieke uitdaging waarbij je tot het uiterste kunt gaan, maar die ook voor iedereen toegankelijk is.


Hardlopen

Alle deelnemers starten met een hardloopwedstrijd van Sportpark de Zwaan, over de Bleeken, naar de finish bij Molen de Zwaan. De totale afstand van circa 4 kilometer wordt door alle teamleden afgelegd. De totale tijd van jouw team wordt opgeteld en bepaalt de score van jouw team op dit onderdeel.


Fietscross

Aangekomen bij Molen de Zwaan krijg je even de tijd om te herstellen en je klaar te maken voor de fietscross. Rondom de prachtige omgeving van de Molen is een parcours uitgezet waarover de deelnemers in een tijd van 45 minuten zoveel mogelijk rondes gaan fietsen. Dit doe je in estafettevorm, wat betekent dat je na elke ronde de fiets overdraagt aan jouw volgende teamgenoot. Per team is dus telkens één deelnemer op het parcours actief. Het aantal rondes dat je als team weet af te leggen bepaalt de score van jouw team.


Obstacle run

Na de fietscross krijg je opnieuw de tijd om uit te rusten en begeven de deelnemers zich rustig terug naar sportpark de Zwaan. Op de velden van EVVC is een obstacle run uitgezet die je ook weer in estafettevorm met je team gaat bedwingen. Je stormt over luchtkussens, tijgert onder netten door, klimt over de obstakels en komt nog meer tegen. In een tijd van 30 minuten probeer je als team zoveel mogelijk rondes af te leggen. Naast het aantal rondes is er een extra onderdeel waarmee je ondertussen bonuspunten kunt scoren.


Deel dit bericht:


Terug