Wij staan voor Ons Vinkel

EVVC 75 jaar, een onvergetelijk jubileumweekend!

8 juli 2024


EVVC 75 jaar, een onvergetelijk jubileumweekend!

Het laatste weekend van juni 2024 stond bij vele EVVC’ers met dikke vilstift omcirkeld in de agenda. Een weekend dat de boeken in kan als onvergetelijk weekend met prima weersomstandigheden, gezelligheid en saamhorigheid. Kortom een weekend voor en door EVVC’ers. Terugkijkend op het weekend kan ik het weekend vol trots samenvatten als geslaagd. Met zijn allen de schouders eronder om er iets van te maken is in het Vinkelse niet vreemd en heeft dit weekend mede tot een succes gemaakt.


Vrijdag 28 juni

Onder toeziend oog van vele ouders maakt de jongste jeugd zijn opwachting op het hoofdveld voor het 12 uurs voetbaltoernooi. Zoals de naam al doet vermoeden een 12 uur durend toernooi gespeeld van 18:00 tot 06:00. Verdeeld in verschillende blokken spelen vele EVVC’ers en oud EVVC’ers mee. Om 20:00 wordt de pannakooi geopend door de jongste leden onder muzikale begeleiding van Ut Kumt Goed. Vanaf 22:30 tot 00:00 wordt de groep jeugdspelers overgenomen door oudgedienden, een mini reünie op het voetbalveld, en gezelligheid daarbuiten. Vanaf 00:00 maken de seniorenheren en dames leden hun opwachting. In gemixte teams nemen ze het tot 6 uur in de ochtend op tegen elkaar. Zo fanatiek als het op het veld is zo gezellig is het onder de kap bij de kantine. Als iets na zessen het toernooi wordt afgesloten met het EVVC-clublied is het voor iedereen tijd om naar huis te gaan. Extra mooi om te zien zijn de hoeveelheid jubileumshirts die gedragen worden. Voorzien van een medaille verlaat iedereen trots het sportpark.


Zaterdag 29 juni

Enkele uren na de laatste wedstrijd is het hoofdveld alweer omgetoverd tot een plek waar de jeugd zich kan vermaken met zeskamp spellen. Vooraf wordt de dag geopend met een honderdtal groen-witte ballonnen die door de jeugdleden worden opgelaten dit levert een mooi plaatje op. Eén van deze ballonnen weet zelfs onze oosterburen te bereiken. In de stralende zon wordt er fanatiek gestreden om de snelste tijd, de meeste punten en het hoogste aantal. Zo wordt er onder anderen een grote vrachtwagen van Schoones op de parkeerplaats vooruit getrokken, een mega springkussen parcours afgelegd en natuurlijk tussen de middag frietjes gegeten in de kantine. Aan het einde van de dag sluiten de jongste leden zich nog aan om de colorrun mee te doen. In een wit shirt wordt de lucht even gekleurd waarna de kleurige poeder neerdaalt op het tenue van de jongens en meiden.


In de avond stroomt vanaf 20:00 de kantine vol met ruim 400 leden, Evelientje leden en sponsoren. Begeleidt door het muzikaal geweld van DJ Menno en zanger Robert de Pater wordt er een groot feest van gemaakt. Voor een drankje en een hapje wordt uitstekend gezorgd en als de laatste klanken uit de boxen komen komt het geweldige feest ten einde.


Zondag 30 juni


Vanaf 15:00 is de kantine de plaats voor de reünie en enkele officiële plechtigheden. Om 15:30 brengt de Vinkelse harmonie ODIO een muzikaal eerbetoon ter gelegenheid van het 75-jarige jubileum van de voetbalclub. Waarna een afgevaardigde van de KNVB mooie woorden spreekt over de Vinkelse voetbalclub en een vlag overhandigd namens de voetbalbond.


Het jubileumboek wordt uit handen van de schrijvers van het boek uitgereikt aan EVVC waarna de jubilarissen in het zonnetje gezet worden. Het negental leden dat dit jaar een bijzondere mijlpaal bereikte hebben ontvingen een mooi aandenken vanuit de vereniging. Nogmaals de felicitaties aan de volgende jubilarissen (Ben van de Wijgert, Ebert van Wanrooij en Jan Langens 40 jaar lid), (Bennie van der Doelen, Jan van der Lee, Henry van Griensven en Jeroen van Dijk 50 jaar lid), (Jan van den Braak en Jo van Dijk 75 jaar lid). Jullie mogen allen trots zijn op de bereikte mijlpaal!


Na het officiële gedeelte wordt er nog lang nagepraat en oude herinneringen opgehaald in onder meer de bestuurskamer die door de heemkunde Vinckel was ingericht als een minimuseum. Wil je meer zien van 75-jaar EVVC? Op zaterdag 6 en zondag 7 juli is de Den volledig ingericht door de heemkunde. Kom kijken naar de expositie van 75 jaar EVVC tussen 10:00 en 16:00.


Maandagavond zorgen de mensen van de maandagmorgenploeg er weer voor dat er niks meer te zien is van het feest en het sportpark er weer spik en span bij ligt. In de avond wordt door een grote groep vrijwilligers de door Evelientje geschonken sjaals uitgedeeld en valt bij de leden het jubileumboek op de mat.


Via deze weg wil ik mijn woord van grote dank uitspreken naar alle vrijwilligers/vrijwilligsters die zich ingezet hebben voor het geweldige weekend op wat voor manier dan ook tot een succes te maken. Maar ook een woord van dank aan alle leden en betrokkenen die het sportpark hebben bezocht.


Het was fantastisch, samen op naar het volgende jubileum!


Cas van Dijk
Voorzitter EVVC


Deel dit bericht:


Terug