Wij staan voor Ons Vinkel

Fiets je mee met de bevrijdingsroute?

17 oktober 2019
De officiële start van de herdenkings- en vieringsweek van de bevrijding van de gemeente ’s-Hertogenbosch begint in Vinkel met een sfeervol programma met zang en korte bijdragen. Want daarna…. start de bevrijdingsroute! 

Fiets je mee met de bevrijdingsroute?

Benut de kans om eenmaal de bevrijdingsroute te fietsen die de ruim 11.000 militairen in 1944 zwaarbevochten hebben afgelegd! Je bent van harte uitgenodigd om mee te fietsen. Alleen, samen of met je gezin. Ook als vereniging of club ben je van harte welkom de bevrijdingsroute mee te fietsen. 

 

En kleed je het gerust een beetje aan! Laat zelf of met anderen zien dat je waarde hecht aan de vrijheid die anderen hebben bevochten en geniet met elkaar van deze bevrijdingsroute. 

 

De route is recreatief, 22 kilometer lang en we fietsen gezamenlijk in een rustig tempo langs de woonzorgcentra De Heegt (Geffen), Sint Jozefoord (Nuland), De Annenborch (Rosmalen) en Antoniegaarde (’s-Hertogenbosch). Ook doen we het Hinthamerpark aan, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Wees ook niet verrast dat alle klokken luiden. Het Bossche Klokkenluidersgilde verzorgt een luidestafette vanuit Vinkel via Geffen, Nuland, Rosmalen naar 's-Hertogenbosch. De fietsroute eindigt uiteindelijk op de Parade. Hier sluiten we dag gezamenlijk af met ‘Tour of Freedom in Concert’.

 

‘Tour of Freedom in concert’

Voor alle fietsers – maar ook als je niet meefietst en met ons de vrijheid wil meevieren – sluiten we deze dag af met het gezamenlijke besef van 75 jaar vrijheid. De concertreeks ‘Tour of Freedom in Concert’ wordt uitgevoerd op de Parade, door de Fanfare ‘Bereden Wapens’. 

 

Tijdens dit concert waardeert en eert de Koninklijke Landmacht mensen die zich in de afgelopen 75 jaar hebben ingezet om de vrijheid te waarborgen. Van muziek die verwijst naar de oorlog tot mars- en popmuziek.

 

Waar moet je zijn?

De officiële aftrap is op het terrein van onze voetbalvereniging. Indien je mee wil fietsen dien je uiterlijk om 11.30 uur aanwezig te zijn op het sportpark. Kom je alleen voor ‘Tour of Freedom in Concert’? Dan ben je om 15.00 uur welkom op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Het concert duurt tot 16.30 uur. (Het concert wordt staand gevolgd, voor mindervaliden zijn zitplaatsen). 


Deel dit bericht:


Terug