Wij staan voor Ons Vinkel

Presteren met plezier

25 mei 2020
EVVC een dorpsclub? Ja, dat klopt. Maar dan wel in de positieve zin van het woord. EVVC is dé club van Vinkel. Met ruim 500 leden en nog veel meer supporters en volgers. Een levendige club. Gezellig en gedreven. Want er moet wel gepresteerd worden door de vaandelteams. Het eerste herenelftal is al jaren een stabiele tweedeklasser. Met nog altijd ambities naar meer. Vanuit de jeugd is het de grote uitdaging om genoeg talent te leveren zodat ook de komende jaren met een team dat bestaat uit eigen jongens mooie prestaties geboekt kunnen worden. Dit geldt voor zowel de heren als de vrouwen.


Presteren met plezier

De lat ligt hoog voor de jonge talenten. Al is het natuurlijk niet zo dat alles draait om de selectieteams. EVVC laat al jaren zien dat elk team belangrijk is en gewaardeerd wordt. Het zorgt dat EVVC een (h)echte dorpsclub is met volop ambitie.


Presteren met Plezier

Succes behalen en winnen zorgt voor een goede sfeer binnen een club. De laatste jaren is het goed gegaan en dat willen we graag zo houden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons komt voetballen, de kans moet krijgen om te groeien als voetballer. Of dat lukt en hoe dat uiteindelijk uitpakt, is afhankelijk van talent, training en doorzettingsvermogen. Talent en doorzettingsvermogen kunnen we stimuleren, maar niet leren. Training geven om de meisjes en jongens zoiets bij te brengen, dat is onze taak. We praten dan over techniek, samenspel, sportiviteit en gezelligheid. Alles komt aan de orde in de training.  


Techniek training

We hebben voor onze jeugdafdeling al een mooie groep trainers. Voor komend seizoen zijn echter nog niet alle plekken ingevuld. We zoeken nog een aantal trainers die met ons en onze talenten willen samenwerken. De focus tijdens de jeugdtrainingen ligt op techniek. We hebben hiervoor reeds een aantal techniektrainers in huis. Specialisten die bekend zijn met het opleiden van jongeren op een speelse en leuke manier. Het bijbrengen van de basistechnieken van het voetballen is steeds het uitgangspunt.


Train de trainer

Als jeugdkader ondersteunen we deze specialisten en denken we met hen mee over de opleiding van de overige trainers. Want doordat wij eigen specialisten hebben, kunnen we ook de andere trainers helpen hun vaardigheden te verbeteren. Train de trainer is onze filosofie. We halen kennis in huis en delen deze met de rest, zo verhogen we het kennisniveau en vergroten we het spelplezier bij de jeugd.


Vanaf de start

Een ander pad dat we zijn ingeslagen is jeugdtraining verzorgen via de methode Kicks & Sticks. De allerjongste jeugd laten we op een speelse, ongedwongen manier kennis maken met voetbal. Leuk om te zien en leuk om te doen. Ook hier is de techniek één van de belangrijkste onderdelen.


De jeugd is onze basis

Frans van Zoggel, lid van de Commissie Voetbal van EVVC, vat het verhaal samen. “EVVC is een geweldige club. We zijn gegroeid van een puur gezellige club naar een gezellige club die daarnaast ook nog prima presteert. Dat is te danken aan de inzet van veel vrijwilligers. En aan het zetten van de juiste accenten. De jeugd is onze toekomst en bron waar we straks weer uit moeten kunnen putten. Wij zetten actief in op een goede, gezonde jeugdopleiding. Dat doen we niet door er over te praten, maar dat gebeurt vooral op het veld. Door trainers, begeleiders en spelers. Samen maken we EVVC. Wil jij ook deel uitmaken van ons jeugdplan? Meld je aan en samen kijken we welke rol voor jou geschikt is en welke ondersteuning je wilt hebben. Er is veel, bijna alles, mogelijk voor iemand die echt wil. Dus kom naar EVVC en doe met ons mee!”


Eventuele belangstellenden kunnen zich melden bij Frans van Zoggel (voetbal@evvc.nl of 06-33460764)Deel dit bericht:


Terug