Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 1 oktober

1 oktober 2023
In een vermakelijk duel delen EVVC en Helvoirt de punten. Na een goede start van EVVC is het Helvoirt dat al in de tiende minuut op voorsprong komt. EVVC heeft in de eerste helft moeite om tot grote kansen te komen tegen een solide Helvoirt, maar is met twee schoten op de lat wel dichtbij de gelijkmaker. In de tweede helft verhoogt EVVC de druk op de tegenstander en valt via Mark van Zoggel de verdiende gelijkmaker. Vervolgens krijgt de thuisploeg goede kansen om op voorsprong te komen, maar weet deze niet te verzilveren.

EVVC en Helvoirt zijn de laatste jaren uitgegroeid tot goede bekenden van elkaar, nadat ze in de tweede klasse liefst 8 jaar op rij in dezelfde competitie uitkomen. Bovendien hebben de clubs wel wat gemeen: twee dorpsclubs die al jaren uitstekend presteren met eigen jongens in een gemoedelijke sfeer. Na één tussenjaartje komen ze elkaar nu dus weer tegen in de derde klasse.

EVVC gaat van start in dezelfde opstelling als na rust in Vught vorige week, waardoor Jordy Spooren de nog gehavende Jorg van Schaijk vervangt. De start van de wedstrijd is veelbelovend als EVVC al direct een goede kans creëert via aanvoerder Gerwin van den Boom, maar zijn voorzet komt net niet bij Rob van Dijk. De thuisploeg zakt iets in om Helvoirt het spel te laten maken, en dat doet het met name via crosspasses richting de aanvallers. Na 10 minuten geeft EVVC echter wel erg veel ruimte weg en mag Helvoirt tot in het strafschopgebied combineren. De teruggetrokken voorzet wordt eenvoudig binnen geschoten door spits en aanvoerder Menno van Hattum.

EVVC moet zich zichtbaar herpakken na opnieuw een vroege tegenslag. Helvoirt heeft meer de bal en wordt nog enkele keren gevaarlijk. De Vinkelse ploeg heeft moeite om kansen te creëren tegen het goed georganiseerde Helvoirt. Toch is het een paar keer dicht bij een doelpunt. Bart Haerkens ziet zijn kopbal uit een corner van de lijn gehaald worden, een vrije trap van Gerwin van den Boom wordt door de keeper tegen de lat getikt en ook Pim van der Doelen kegelt een afgeslagen bal van 20 meter knalhard op de onderkant van de lat.

Na rust speelt EVVC verder vooruit en neemt het controle over de wedstrijd. De eerste grote kans is nog voor Helvoirt als een lange bal tussen Bart Haerkens en Tijn van den Hanenberg valt, waarbij een Helvoirtaanvaller het meest alert reageert. Zijn schot gaat gelukkig voor EVVC naast. Vanaf dan voetbalt EVVC de nodige kansen bij elkaar en houdt het Helvoirt op eigen helft. Na een uur spelen valt dan ook de verdiende gelijkmaker. Een combinatie tussen Max van Wanrooij en Nard Steenbergen leidt tot een voorzet vanaf de rechterflank. In de drukte weet doelman Jannes Verhulst de bal niet te klemmen, waarna Mark van Zoggel de afgeslagen bal op de rand van het strafschopgebied beheerst binnen schiet: 1-1.

Vrijwel direct na de gelijkmaker krijgt Gerwin van den Boom een grote kans zijn team op voorsprong te zetten, maar ziet zijn inzet geblokt worden. EVVC is de bovenliggende partij en op zoek naar de overwinning, terwijl Helvoirt bij enkele tegenaanvallen er niet echt in slaagt het Tijn van den Hanenberg moeilijk te maken. Gerwin van den Boom krijgt nogmaals een grote kans, maar heeft te veel tijd nodig om te schieten. Op het allerlaatste moment van de wedstrijd kan EVVC de drie punten nog binnenslepen als Gerwin van den Boom na een slipper in de Helvoirtse verdediging plots vrij voor de doelman staat. Hij legt ditmaal af op invaller Guus van der Rijt, maar deze raakt de bal verkeerd. Direct hierna fluit de goed leidende scheidstrechter van Mourik voor het einde van de wedstrijd.

EVVC laat uiteindelijk daarmee de kans liggen op een knappe thuisoverwinning, terwijl Helvoirt op basis van de vroege voorsprong en goede eerste helft eveneens op meer zal hebben gehoopt. Belangrijk is in ieder geval dat EVVC een uiterst sterke tweede helft liet zien en daarmee weer een hoger niveau haalde dan een week eerder. Komende week zal dat niveau nog verder omhoog moeten als het team op bezoek gaat bij koploper en kampioenskandidaat Nieuwkuijk. Opnieuw een fraaie krachtmeting in deze sterke competitie.