Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 11 december

12 december 2022
Den Dungen en EVVC weten in een boeiend duel niet tot scoren te komen en delen de punten. De clubs stonden al in punten gelijk en ook op het veld was zichtbaar dat de onderlinge verschillen klein zijn. Hoewel de eindstand weinig spektakel doet vermoeden, was van een bloedeloos gelijkspel zeker geen sprake. Beide ploegen hadden zeker kansen om te scoren en waren daar ook enkele keren behoorlijk dichtbij. Desondanks eindigde het duel zoals het begon en dus zonder doelpunten. Door het gelijkspel sluit EVVC de eerste helft van de competitie af op een verdienstelijke derde plek.

Ramon van Rixtel voerde één opvallende wijziging door in zijn opstelling. De zieke Martin Roelofs werd noodgedwongen vervangen door de jonge debutant Joey van de Groes. Verder begon EVVC wel weer in een 4-3-3 opstelling, maar schakelde al snel over naar een systeem met 3 verdedigers om het spitsenduo van Den Dungen op te vangen. Opvallend was dat halverwege de eerste helft beide ploegen al hun aanvoerder hadden zien uitvallen met een blessure. Onze Vinkelse captain Gerwin van de Boom liep in volle sprint een spierblessure op. De scheidsrechter dacht daarbij een overtreding waar te nemen en toonde de gele kaart aan Den Dungen. Gerwin toonde zich daarbij uiterst sportief door aan te geven dat dit toch echt niet het geval was, waarna de kaart weer werd ingetrokken en het spel met een scheidsrechtersbal werd hervat.

De wedstrijd heeft direct vanaf het begin een open karakter met twee aanvallende en voetballende ploegen. In de eerste helft blijven de kansen echter nog beperkt tot kleine speldenprikjes. EVVC heeft met name in de beginfase wat kansen uit voorzetten, maar weet daaruit niet het doel te vinden. Na het eerste kwartier is het echter Den Dungen dat het heft meer in handen neemt en EVVC grotendeels op eigen helft houdt. De thuisploeg laat zien tot de beter voetballende ploegen in deze klasse te behoren en beschikt over meerdere balvaardige spelers. De grootste kans voor de thuisploeg is een vrije trap net buiten het strafschopgebied, welke door Joey keurig uit de onderste hoek wordt gered.

Na rust komt EVVC weer wat beter in het spel en weet het vaker onder de druk van Den Dungen uit te spelen. Er ontstaan steeds meer ruimtes, waardoor er voor beide ploegen nu goede kansen komen. De grootste is voor Den Dungen als een aanvaller wordt weggestuurd achter de Vinkelse verdediging. Joey onderscheidt zich door in de 1-op-1 situatie als winnaar uit de strijd te komen. EVVC is vervolgens wel het dichtst bij een doelpunt als eerst een treffer van Nicky van der Heijden wordt afgekeurd wegens buitenspel. De EVVC-spits werkt in de rebound van dichtbij binnen nadat een hard schot van de vroege invaller Guus van der Rijt nog wordt gekeerd door de keeper. Niet veel later is EVVC opnieuw dichtbij als een vrije trap van ruime afstand van Jorg van Schaijk via de onderkant van de lat en de doellijn net geen doelpunt oplevert. In de slotfase zijn er nog kansen voor Den Dungen om de overwinning binnen te slepen, maar de Vinkelse verdediging blijft overeind. Het slotwoord is voor EVVC als Pim van der Doelen vanaf de linkerflank twee spelers van Den Dungen voorbij dribbelt. Zijn harde voorzet wordt helaas net door iedereen gemist, waardoor de 0-0 stand deze wedstrijd niet meer van het bord verdwijnt.

EVVC sluit daarmee de eerst helft van de competitie af met een gelijkspel tegen een directe concurrent in de subtop. Het behaalde punt is voldoende om over Nulandia en DSC te klimmen naar een derde plek op de ranglijst. Daardoor is EVVC nu de aanvoerder van de brede subtop achter de bovenste ploegen Avanti en Margriet. Opvallend gegeven is dat nog geen enkele ploeg uit het ‘linkerrijtje’ van de competitie in Vinkel op bezoek is geweest. EVVC speelde nog enkel uitwedstrijden tegen de bovenste teams, wat betekent dat de rechtstreekse confrontaties met deze ploegen in de tweede seizoenshelft allemaal op het eigen sportpark zullen plaatsvinden. Dat EVVC daar al het gehele seizoen ongeslagen is, is dan een prettig gegeven. Volgende week sluit EVVC af met een bekerwedstrijd in eigen huis tegen 1e-klasser Berghem Sport. In verband met de WK-finale op diezelfde dag start de wedstrijd al om 12:00 uur.