Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 11 juni

11 juni 2023
EVVC is in Nederweert na strafschoppen ten onder gegaan tegen Merefeldia. In een ware slijtageslag van 120 minuten voetbal in tropische omstandigheden produceerden beide teams één treffer, waardoor de beslissing viel in een bloedstollende strafschoppenreeks. Mede door de spanning en het bloedhete weer brachten beide teams een weinig verheffend, maar des te spannender duel op de mat. Daarin was de ploeg van trainer Danny Koevermans uiteindelijk de meest gelukkige. EVVC loopt daardoor niet alleen de kans op promotie naar de tweede klasse mis, maar ook zeker een spectaculaire nacompetitiefinale tegen de buren uit Heeswijk. In plaats daarvan eindigt het seizoen 2022-2023 vanaf 11 meter in Nederweert.

Wedstrijdverslag - 11 juni

EVVC begint de wedstrijd in dezelfde opstelling als de laatste competitiewedstrijd tegen Den Dungen, wat betekent dat de destijds geblesseerd uitgevallen Martin Roelofs en Mark van Zoggel op tijd zijn hersteld. Met een groot deel van de selectie werd de afgelopen weken naar de nacompetitie toegewerkt, wat ook zichtbaar is aan de sterk gevulde Vinkelse bank.


De energie en gretigheid waren dan ook volop aanwezig, maar bij de start van de wedstrijd komt EVVC moeizaam op gang. De spanning en het bloedhete weer spelen daarin een grote rol. Merefeldia is de gevaarlijkste ploeg in de openingsfase. Met lange ballen van achter uit worden de lopende spitsen aan het werk gezet. Het is dan ook redelijk uit het niets als EVVC halverwege de eerste helft op voorsprong komt. Een hoekschop van aanvoerder Gerwin van den Boom draait ineens het doel in. Een korte fase krijgt EVVC grip op de wedstrijd, maar voor rust komt Merefeldia opnieuw opzetten. Het komt enkele keren gevaarlijk opzetten, maar weet het doelman Martin Roelofs niet moeilijk te maken. Beide ploegen hebben nog aanspraak op een niet gegeven strafschop. Eerst komt EVVC goed weg als Luuk Verbij met een poging een schot te blokken vol zijn tegenstander raakt. Op slag van rust komt een Vinkelse hoekschop overduidelijk op een Limburgse hand terecht, maar ook hier wuift de scheidsrechter het weg.


De tweede helft start met een wissel aan Vinkelse kant. Niels van Griensven vervangt Mark van Zoggel als controleur op het middenveld om verdedigend meer grip te krijgen. Een bijzonder moment, omdat Niels na ruim een jaar blessureleed terugkeert in EVVC 1. Desondanks heeft EVVC het opnieuw zwaar direct na rust. Merefeldia blijft veelvuldig de diepte achter de Vinkelse verdediging zoeken en dwingt EVVC terug op eigen helft. De gelijkmaker is dan ook niet onverdiend. Een aanvaller zoekt binnen het strafschopgebied slim het contact met Edgar Glaudemans, en wordt daarvoor beloond met een strafschop. Eenmaal is Merefeldia nog dicht bij een voorsprong als het de paal raakt na geknoei in de Vinkelse verdediging. Richting het einde van de tweede helft neemt de druk van de thuisploeg echter af en komt EVVC weer wat meer in het spel voor. Aan een verlenging wordt echter niet meer ontkomen.


In de verlenging is bij veel spelers de tank behoorlijk leeg. Niet verwonderlijk na een twee uur durende slijtageslag in de brandende zon. Het is echter EVVC dat nog de meeste energie op de mat weet te leggen en daardoor ook de touwtjes in handen neemt in de verlenging. Het moegestreden Merefeldia beperkt zich tot tegenhouden en slaagt daar goed in. EVVC verdient veel vrije trappen op de helft van de tegenstander, maar deze worden telkens goed verdedigd door de kopsterke thuisploeg. Een kopbal van Nicky van der Heijden en een gevaarlijke voorzet van Bart van Griensven zijn de belangrijkste wapenfeiten. Vlak voor tijd krijgt een Merefeldia-speler nog zijn tweede gele kaart voor herhaaldelijk commentaar op de leiding. Er verandert niets meer aan de score, waardoor strafschoppen de beslissing moeten brengen.


Als alle supporters zich voor de kantine verzameld hebben is het aan de overgebleven spelers om onder luid kabaal aan te leggen vanaf de stip. De strafschoppenreeks kent een ronduit bizar begin. De nummer 10 en uitblinker van Merefeldia legt aan voor de eerste strafschop, maar ziet deze gekeerd worden door Martin Roelofs. De overijverige grensrechter verstoort het Vinkelse gejuich met het signaal dat de doelman te vroeg van zijn lijn is vertrokken en de strafschop opnieuw genomen dient te worden. Bizar genoeg herhaalt dit tafereel zich 3 keer: de Merefeldia-speler mag in totaal 4 keer aanleggen en Martin Roelofs keert alle vier de pogingen. Een heldhaftige prestatie in wat uiteindelijk de laatste momenten van zijn carrière blijken te zijn. Bart Haerkens en Jorg van Schaijk schieten vervolgens overtuigend raak namens EVVC, waardoor het een voorsprong te pakken heeft. Het is de afscheid nemende routinier Joris van der Doelen die de derde Vinkelse strafschop op de buitenkant van de paal plaatst, waardoor de stand weer in evenwicht is. EVVC kan echter direct weer de voorsprong pakken doordat Martin Roelofs opnieuw als winnaar uit de strijd stapt. Het is aan captain Gerwin van den Boom om dat te doen, maar ditmaal weet ook Merefeldia-keeper Pim Feijen zich te onderscheiden en de bal te keren. Merefeldia scoort ook de vijfde strafschop, waardoor het Vinkelse lot in handen ligt van Nicky van der Heijden. Hij raakt de bal echter verkeerd en ziet de doelman redden. EVVC verliest de strafschoppenreeks en ziet de nacompetitie eindigen in Nederweert.


Met de nederlaag komt voor EVVC een einde aan het seizoen 2022-2023. Door het behalen van de derde plaats en daarmee nacompetitie voor promotie heeft de Vinkelse ploeg haar doelstellingen behaald. Belangrijker nog is dat het team van Ramon van Rixtel een duidelijke groei heeft doorgemaakt dit seizoen. Na het degradatievoetbal in de tweede klasse heeft het een klasse lager de omschakeling gemaakt naar beter spel vanuit balbezit. Dat daar in de nacompetitiewedstrijd weinig van terecht kwam is voornamelijk te wijten aan de spanning en het bloedhete weer. Iets waar ook Merefeldia overduidelijk last van had. Na ruim twee uur voetballen maakten beide teams dan ook weinig aanspraak op een overwinning, maar is het Merefeldia dat zich plaatst voor de finale om promotie naar de tweede klasse. Voor EVVC is het zeker zo jammer dat het daardoor een spectaculaire eindstrijd met Heeswijk misloopt, maar een schrale troost is dat het volgend jaar weer veel mooie derby’s tegemoet gaat in de derde klasse.

 


Deel dit bericht:


Terug