Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 12 februari

12 februari 2023
EVVC en Margriet maakten er een waar spektakelstuk van op sportpark de Zwaan. Margriet leek daarin de gelukkigste te worden bij een 0-2 voorsprong door twee knappe afstandsschoten van Jeffrey van Vlijmen. Dat is echter buiten de strijdlust van de Vinkelse ploeg gerekend. Met veel energie zette EVVC de bezoekers onder druk. Het zijn Mark van Zoggel en Sven van den Braak die de meer dan verdiende gelijke stand op het scorebord zetten. Met een betere afronding en hogere concentratie in de opbouw zit er dit seizoen duidelijk nog meer in voor EVVC.

Trainer Ramon van Rixtel verwelkomde vorige week met Gerwin van den Boom en Aron van Dijk nog twee spelers terug van een blessure, maar na de wedstrijd tegen Nooit Gedacht werd dat weer min of meer teniet gedaan door het geblesseerd wegvallen van Jordy Spooren en Nicky van der Heijden. Aron van Dijk verving Jordy Spooren in de basis, waarbij Mark van Zoggel de positie van meest controlerende middenvelder overnam.

Gesteund door de ongeslagen thuisreeks leefde EVVC met vertrouwen toe naar de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was echter duidelijk voor Margriet. Beide ploegen zetten fanatiek druk op de opbouw, en waar Margriet dat oplost door weinig risico te nemen, maakt EVVC het zichzelf moeilijk met slordig balverlies op eigen helft. Margriet komt dan ook snel op een voorsprong. Jeffrey van Vlijmen kogelt van bijna 30 meter een vrije trap prachtig over de muur en in de goal. EVVC blijft zenuwachtig ogen, maar krijgt al snel een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een verre voorzet van Gerwin van den Boom kan door Pim van der Doelen vrij worden ingekopt, maar hij vindt jammerlijk de paal. EVVC krijgt nog een fikse tegenvaller te verwerken als Aron van Dijk halverwege de eerste helft naar zijn zojuist herstelde knie grijpt. De rechtsbuiten wordt noodgedwongen vervangen door Sven van den Braak. Deze drukt meteen zijn stempel op het spel als hij in samenwerking met de onvermoeibare Bart van Griensven enkele keren door weet te komen via de flank. EVVC weet de daaruit voortkomende kansen echter opnieuw niet te benutten. Ook Margriet blijft de snelle en behendige aanvallers aan het werk zetten, maar ook dat levert maar sporadisch gevaar op.

De tweede helft laat een ander beeld zien als het nu EVVC is dat uit de startblokken vliegt. Het blijft druk houden op de goal van Margriet, maar doelpunten levert dat nog steeds niet op. Margriet doet dat beter en komt vanuit het niets op een 0-2 voorsprong. Balverlies in de opbouw van EVVC wordt direct afgestraft door opnieuw een afstandspegel van Jeffrey van Vlijmen. Vlak daarvoor is Guus van der Rijt ingevallen voor de toch niet geheel fitte aanvoerder Gerwin van den Boom. Margriet lijkt daarmee op rozen te zitten, maar EVVC geeft zich niet gewonnen. De thuisploeg zet nog maar eens aan en de Ossenaren hebben duidelijk moeite met de energie en strijdlust van de Vinkelse ploeg. Margriet krijgt eveneens een tegenvaller te verwerken als keeper van Soest geblesseerd uitvalt. Het is dan ook geen verrassing als EVVC halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer produceert. Uitblinker Mark van Zoggel loopt slim op een door Max van Wanrooij verlengde bal en schuift uit de lucht beheerst binnen. De Osse spelers zijn dan met name nog druk met elkaar en de scheidsrechter, terwijl de gelijkmaker in de lucht hangt. 10 minuten voor tijd is het de uitstekend invallende Sven van den Braak die het sportpark laat ontploffen. Een eerste poging van Nard Steenbergen wordt nog geblokkeerd, maar vervolgens streept Sven de bal onhoudbaar in de verre hoek.

In de slotfase zijn beide ploegen moegestreden en blijft het spel op en neer golven. De spelers ruiken nog kans op een winnende treffer, maar uiteindelijk eindigt het duel in 2-2. EVVC boekt daarmee het derde opeenvolgende gelijkspel. Hoewel het daarmee geen al te goede zaken doet op de ranglijst, kan het zeker moed putten uit de vele gecreëerde kansen en geweldige mentaliteit die het na verschillende tegenvallers op de mat legde. Bovendien wordt de ongeslagen thuisreeks in de competitie in stand gehouden tegen medekoploper Margriet. Door carnaval ligt de competitie de komende twee zondagen stil. Op zondag 5 maart hervat EVVC deze met een uitwedstrijd tegen nummer 7 SBC.