Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 12 maart

12 maart 2023
EVVC heeft in eigen huis flink uitgehaald tegen concurrent DSC en revancheert zich voor de nederlaag van vorige week. Halverwege de eerste helft stond EVVC al op een riante 3-0 voorsprong, waarna het niet meer in de problemen kwam. Vlak voor en net na rust werd die voorsprong nog vergroot naar de uiteindelijke 5-0. Die klinkende uitslag was niet eens zozeer te danken aan geweldig veldspel van EVVC, maar vooral aan de dodelijke effectiviteit en grote inzet.

Trainer Ramon van Rixtel stuurde dezelfde elf namen het veld in als een week eerder tegen SBC. Dat dit niet vanzelfsprekend is bleek deze week maar eens te meer. Zowel Jordy Spooren als Aron van Dijk staat al enkele weken langs de kant met een knieblessure. Beiden kregen deze week slecht nieuws te verwerken: een gescheurde kruisband. Een fikse domper voor EVVC en vooral voor de spelers zelf. Aron van Dijk keerde juist net fit en in vorm terug van eenzelfde kruisbandblessure, maar wacht na één invalbeurt en één kortstondige basisplaats nu dus een herhaling van zijn revalidatietraject. EVVC bereikte vorig seizoen al wel het toppunt qua zware knieblessures, maar ook in deze jaargang wordt het daar weer volop door geplaagd. Ramon gaf zijn team de opdracht mee om juist voor deze spelers alles te geven in de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent DSC.

EVVC begint dan ook gedreven aan de wedstrijd, maar is slordig in balbezit. Na Vinkels balverlies komen de eerste speldenprikjes van de bezoekers. Het is echter toch EVVC dat al snel op voorsprong komt. Mark van Zoggel brengt een vrije trap van de flank perfect voor de goal, waar Rob van Dijk van dichtbij kan binnentikken. Niet veel later verdubbelt EVVC al de score. Max van Wanrooij verlengt een voorzet van Bart van Griensven knap richting doel. De gekeerde bal wordt slecht verwerkt door DSC, waardoor Pim van der Doelen geheel vrij doeltreffend kan uithalen vanaf 16 meter. DSC wordt overlopen door EVVC en moet duidelijk een tandje bijzetten. Gerwin van den Boom ondervindt dat aan den lijve door een snoeiharde tackle met hoog been van een DSC-verdediger. Met slechts geel mag hij niet klagen, met het resultaat van de vrije trap wel. Gerwin krijgt de bal kort ingespeeld en dribbelt zich een weg richting het strafschopgebied. Zijn schot is niet meer dan een rollertje, maar met hulp van de keeper toch genoeg voor 3-0. We zijn dan nog niet halverwege de eerste helft. Gerwin van den Boom en Rob van Dijk krijgen nog kansen om de score verder uit te breiden, maar weten het doel nu eens niet te vinden. Vlak voor rust valt de 4-0 via verdediger Jorg van Schaijk. Op de middenlijn verovert hij de bal om na een combinatie met Pim van der Doelen de diepte in te worden gestuurd richting het doel. In plaats van een voorzet verschalkt Jorg de keeper met een wippertje in de korte hoek.

Na rust komt DSC goed uit de startblokken en zoekt het nadrukkelijk de aanval. EVVC oogt even wat minder scherp, maar eenmaal in de buurt van het vijandelijk doel blijkt het tegenstelde waar. De eerste kans voor EVVC is namelijk opnieuw raak. Nard Steenbergen pikt een afvallende bal net buiten het strafschopgebied op en zijn geplaatste volley met links gaat precies langs iedereen af in het doel. EVVC herpakt dan ook snel het overwicht en speelt de wedstrijd solide uit. Ramon van Rixtel gebruikt alle 5 zijn wissels om spelers rust te geven. Een luxe die EVVC zich al een tijdje niet meer heeft kunnen veroorloven. EVVC laat de clean sheet niet meer in gevaar komen en weet de kleine kansjes die het zelf krijgt niet meer te benutten. De prima scheidsrechter van der Cruijssen laat de wedstrijd na 90 minuten dan ook niet meer doorkabbelen en fluit voor het einde.

Een klinkende 5-0 thuisoverwinning is precies wat EVVC kon gebruiken, nadat het al sinds begin december geen competitiewedstrijd wist te winnen. Er werd niet eens zozeer flitsend gevoetbald, maar Vinkel speelde met veel passie en was bovendien dodelijk effectief. Vijf verschillende doelpuntenmakers en bovendien voor het eerst sinds lange tijd een wedstrijd die EVVC al vroegtijdig beslist. Door de zege gaat de Vinkelse ploeg over zowel DSC als SBC heen op de ranglijst en staat nu weer vijfde. Komend weekeinde staat een uitwedstrijd tegen Vesta’19 op het programma. Vanwege het jubileumfeest van de thuisploeg wordt deze wedstrijd al op zaterdag om 17:00 gespeeld. Niet onbelangrijk is dat dan ook de derde periode van start gaat. Een mooie uitdaging voor EVVC om ook weer eens een uitwedstrijd in de competitie te winnen. Dat lukte tot dusver alleen in Nuland.