Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 12 mei

12 mei 2024
De uitwedstrijd bij RKSV Margriet levert opnieuw een teleurstellend resultaat op voor EVVC. De Ossenaren zijn bezig aan een sterke serie en daar kon een tandeloos EVVC geen verandering in brengen. De 3-0 nederlaag geeft een duidelijke afspiegeling van de verhoudingen op het veld, ondanks dat een Vinkels doelpunt niet onverdiend was geweest. Door de nederlaag is handhaving nog altijd geen zekerheid en wacht nog een spannend slot van de competitie.  

Wedstrijdverslag - 12 mei

Ramon van Rixtel kan weer de nodige wijzigingen doorvoeren in zijn basiselftal. Guus van der Rijt keert terug van zijn blessure, terwijl Gerwin van den Boom weer van de partij is na zijn schorsing. Daan Pennings maakt als rechtsbuiten zijn basisdebuut voor EVVC 1. Dat gaat ten koste van Pim van der Doelen, Sven van den Braak en Niels van Griensven, die allen worden ingezet bij de kampioenswedstrijd van EVVC 2. In die opstelling wacht EVVC een pittige klus op bezoek bij Margriet. Na een stroeve start is het team uit Oss bezig aan een sterke serie. Het staat inmiddels tweede en is als koploper in de laatste periode volop in de race om een nacompetitieticket te bemachtigen.

 

EVVC heeft dan ook vanaf het begin moeite met de Osse formatie. Met veel beweging en diepgang zorgt de thuisploeg ervoor dat EVVC geen druk kan ontwikkelen. Margriet heeft het meeste balbezit en wordt met name gevaarlijk door de ruimte achter de Vinkelse verdediging te zoeken. De eerste kans is nog wel voor EVVC als Bart van Grinsven bij de eerste aanval van de wedstrijd met een uitstekende voorzet Daan Pennings vindt in het strafschopgebied, maar zijn kopbal gaat naast. Margriet krijgt haar eerste grote kans via Nick van Oirschot, die alleen voor Joey van de Groes de bal over het doel wipt. EVVC houdt dan redelijk stand, maar moet in de eerste helft alsnog de openingstreffer incasseren. Dat begint uitgerekend bij een veelbelovende aanval van EVVC, waar een misverstand een vlijmscherpe counter inleidt. De Osse topschutter Agonis Hoti wordt in de diepte weggestuurd en rondt koelbloedig af. Snel daarna krijgt EVVC een goede kans op de gelijkmaker als het snel omschakelt. Guus van der Rijt krijgt de bal in kansrijke positie, maar zijn afgelegde bal wordt ternauwernood geblokkeerd door een Margriet-verdediger. Nog voor rust krijgt EVVC opnieuw het deksel op de neus bij een omschakelmoment. Nick van Oirschot lijkt zich eerst nog vast te lopen, maar de bal belandt voor de voeten van Hoti die prachtig uithaalt: 2-0.

 

Na rust zet EVVC aan om nog enige kans te maken op een resultaat. Het wordt daarin niet bepaald geholpen als scheidsrechter Konings een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied wegwuift. Niet veel later deelt Margriet de genadeklap uit met de 3-0. Opnieuw profiteert het van de ruimte achter de Vinkelse verdediging en opnieuw is het Agonis Hoti die dat doet. De inzet van Hoti wordt nog wel getoucheerd door Joey van de Groes, maar valt met een boog alsnog in de verre hoek. Daarna is de wedstrijd gespeeld en gaat het tempo flink omlaag. Joey van de Groes heeft nog een uitstekende redding in huis om erger te voorkomen. Met enkele goede combinaties maakt EVVC in de slotfase nog zeker aanspraak op een doelpunt, waarbij ook de goed invallende debutant Sven van Schaijk voor dreiging in de voorhoede zorgt. Ook oudgediende Joris van der Doelen is van stal gehaald om de Vinkelse bank aan te vullen en maakt nog zijn rentree met een invalbeurt. Max van Wanrooij krijgt de grootste Vinkelse kans van de wedstrijd, maar heeft te veel tijd nodig als hij uit een voorzet vrij voor de goal wordt gevonden. Zo eindigt EVVC de wedstrijd wederom doelpuntloos.


Drie opeenvolgende nederlagen en vier wedstrijden op rij zonder doelpunten, zijn de treurige cijfers van een teleurstellende reeks voor EVVC. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft EVVC nog altijd één overwinning nodig om handhaving veilig te stellen. Daarin treft het met Alem en Nulandia twee ploegen met vergelijkbare sores. In het komende pinksterweekend komt Alem op bezoek in Vinkel. Die ploeg is na afgelopen weekend verzekerd van nacompetitievoetbal tegen degradatie, maar voor EVVC steeds een lastige tegenstander gebleken. Een belangrijke wedstrijd dus om lijfsbehoud definitief te maken en eindelijk te kunnen toewerken naar de nacompetitie.


Positievere gebeurtenissen vonden plaats in Uden, waar EVVC 2 overtuigend het kampioenschap binnensleept. Na een vroege 1-0 achterstand werd directe concurrent FC Uden 2 op een 1-5 nederlaag getrakteerd. Zo is na EVVC 3 ook het tweede selectieteam kampioen en kunnen de pijlen volledig worden gericht op de prestaties van EVVC 1. Daar zijn de belangen groot en tegelijkertijd de kansen op nóg meer succes volop aanwezig. Met ook het eerste damesteam op de rand van een historisch kampioenschap is het nu al een geweldig jubileumjaar voor EVVC, maar staat er ook zeker nog veel spanning te wachten komende weken.Deel dit bericht:


Terug