Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 13 november

14 november 2022
EVVC behaalde de derde opeenvolgende competitiezege door FC Schadewijk met 3-2 te verslaan. De Vinkelse ploeg is over de hele wedstrijd een terechte winnaar, maar maakte het zichzelf moeilijk door 5 minuten in het begin van de tweede helft de scherpte te verliezen. Tot grote opluchting werd de opgelopen achterstand weer omgezet in een voorsprong, waardoor de ploeg mee blijft doen in de bovenste regionen van de ranglijst. Matchwinner Nard Steenbergen bezorgde EVVC een kwartier voor tijd de gekoesterde overwinning.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband gaat terug naar het seizoen 2011- 2012 toen beide ploegen lange tijd samen om de titel streden in de 4e klasse. EVVC won de onderlinge duels destijds overtuigend (4-1 en 0-4) en pakte uiteindelijk met grote overmacht de titel onder trainer John van Nielen. Hoewel we bij EVVC nog verschillende spelers uit die tijd in de basisploeg terugvinden, is dat bij Schadewijk niet het geval. Voor één speler van EVVC was de tegenstander juist maar al te bekend: Martin Roelofs maakte afgelopen zomer de overstap van de Osse club naar Vinkel. De doelman maakt sinds zijn komst een positieve indruk binnen én buiten het veld, en geeft bovendien betrouwbaar leiding aan de minst gepasseerd defensie van de competitie.

Trainer Ramon van Rixtel kon voor het eerst in weken zijn ploeg ongewijzigd het veld opsturen. De nog niet geheel herstelde Gerwin van den Boom en Jordy Spooren begonnen dus opnieuw op de bank. In die opstelling mocht EVVC opnieuw proberen het spel te maken tegen een defensief ingestelde tegenstander. Al binnen enkele minuten komt EVVC echter met de schrik vrij als een corner plots voor de voeten landt van een Schadewijk-speler die vanaf enkele meters huizenhoog over schiet. Daarna neemt EVVC het heft in handen en bouwt geduldig op richting de goal van FC Schadewijk. In de laatste fase van deze aanvallen ontbreekt helaas het vernuft om tot grote kansen te komen. De ploeg uit Oss weet hier weinig tegenover te stellen en beperkt zich tot vele kansloze lange ballen. Vlak voor rust komt de Vinkelse dan toch op voorsprong als Max van Wanrooij een corner van Pim van der Doelen bij de eerste paal binnen kopt. Nog tijdens het juichen fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Met deze welkome opsteker verwacht EVVC in de tweede helft op zoek te gaan naar uitbreiding van de score, maar het tegenovergestelde gebeurt. FC Schadewijk is sinds de eerste kans niet meer in de buurt van het Vinkelse doel geweest, maar binnen 10 minuten na rust staat het plots op een 1-2 voorsprong. Eerst wordt slordig balverlies in de Vinkelse opbouw afgestraft als Dani van de Weg uit de rebound van dichtbij kan scoren. Nog geen twee minuten later wordt spits Tom Vos diep gestuurd en hij weet knap ineens de verre hoek weet te vinden.

EVVC lijkt dan aangeslagen, maar laat zich niet van de wijs brengen. Enkele minuten later staat het namelijk alweer gelijk. Centrale verdediger Jorg van Schaijk besluit na balverovering op de helft van de tegenstander op avontuur te gaan en wordt na een combinatie met Max van Wanrooij getorpedeerd in het strafschopgebied. De overduidelijke penalty wordt benut door Mark van Zoggel. Tegen een vermoeide tegenstander gaat EVVC dan op zoek naar de overwinning. Er komen kansen voor Vinkel, maar deze zijn nog niet aan Max van Wanrooij en de ingevallen Teun Schoones besteed. De verlossende treffer volgt een kwartier voor tijd. Een breedtepass halverwege de helft van de tegenstander lijkt aan de korte kant, maar Nard Steenbergen troeft zijn tegenstander af en heeft van ruim 20 meter de kans om uit te halen. Met een knap geplaatst schot in de verre hoek zet Nard zijn ploeg weer op voorsprong.

De vermoeide ploeg uit Oss komt niet meer tot een echt slotoffensief, waardoor de derde overwinning op rij niet in gevaar komt. Ondanks de overwinning zakt EVVC een plekje op de ranglijst op basis van doelsaldo, maar komt het tegelijkertijd wel dichterbij koploper Avanti. Met nog één wedstrijd te gaan kan Avanti de eerste periode dankzij het veel betere doelsaldo zo goed als zeker niet meer afstaan. Met het oog op de rest van het seizoen blijkt er toch weer spanning in de kampioensrace te ontstaan. Door de goede serie doet EVVC daar volop in mee.