Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 14 mei

15 mei 2023
EVVC beleeft een collectieve off-day op bezoek bij hekkensluiter Alem en gaat volkomen verdiend met 2-1 ten onder. Aan het begin van beide helften zorgt een snelle treffer van de Alemse aanvoerder Mats Steenbekkers ervoor dat EVVC al direct achter de feiten aan loopt. De Vinkelse ploeg kan vervolgens niet tippen aan de gretigheid van de thuisploeg, en maakt dan ook geen aanspraak op de punten. Door de nederlaag bewijst EVVC zich een slechte dienst in de strijd om de promotieplekken. Volgende week wacht daarvoor een absolute finale in een rechtstreeks duel met concurrent Den Dungen.

De laatste competitiewedstijd tegen Avanti kende voor EVVC nog een vervelende nasleep vanwege blessures van Nard Steenbergen en Joris van der Doelen. In de oefenwedstrijd tegen Maliskamp kwam daar ook nog een blessure voor Rob van Dijk bij. Zodoende moest Ramon van Rixtel voor het eerst sinds de winterstop echt puzzelen in zijn opstelling. Sven van den Braak en Vince Korsten maakten in Alem hun officiële basisdebuut in EVVC 1. Edgar Glaudemans keerde na bijna twee volledige seizoenen blessureleed terug op het middenveld. EVVC start de wedstrijd in een 3-4-3 opstelling.

De thuisploeg uit het maasdorp kent een moeizaam seizoen en is volop in de degradatiestrijd verwikkeld. Alem moet deze wedstrijd winnen om lijfsbehoud in zicht te houden, en dat is dan ook aan de instelling te merken. Een voordeel daarbij is dat de Alemse ploeg al behoorlijk bedreven is in het degradatievoetbal. Het verdedigt compact en leunt aanvallend op de kopsterke targetman Mart van Boxtel en voornamelijk de razendsnelle broers Mats en Lars Steenbekkers. De eerste grote kans van de wedstrijd is nog voor EVVC. Vince Korsten stuurt met een uitstekende pass Gerwin van den Boom richting het doel. Zijn lob over de keeper belandt echter op de lat. EVVC is dus heel dicht bij de 0-1, maar in de eerstvolgende aanval opent Alem de score. Aanvoerder Mats Steenbekkers wordt aan de zijkant van het veld aan het werk gezet, snijdt naar binnen en schiet hard en zuiver raak in de verre hoek. EVVC moet dan in de achtervolging, maar speelt veel te slordig en inspiratieloos. In de tegenaanval is Alem juist wel gevaarlijk met de snelle voorhoede. Pas aan het einde van de eerste helft weet EVVC wat dichter bij een doelpunt te komen, maar enkele gevaarlijke voorzetten leveren geen goal op. Vlak voor rust is er nog een grote kans voor Alem na opnieuw een goede actie van de gebroeders Steenbekkers, maar Martin Roelofs houdt EVVC knap op de been.

Na rust is het hoog tijd voor EVVC om het duel naar zich toe te trekken, maar in plaats daarvan wordt het alleen maar slordiger. Alem profiteert daar al snel van uit één van de vele counters. Mart van Boxtel wordt het strafschopgebied in gestuurd en weet daar wel erg makkelijk te passeren. Zijn voorzet biedt een niet te missen kans voor opnieuw Steenbekkers: 2-0. Een flinke klap voor EVVC, maar toch weet het niet veel later al weer de aansluiting te vinden. De in de rust ingevallen Rob van Dijk rondt een voorzet vanaf links af, waardoor de spanning in de wedstrijd blijft. EVVC brengt in de tweede helft de nodige extra stootkracht binnen de lijnen, maar het is vooral Alem dat grote mogelijkheden krijgt in de omschakeling. Doelman Martin Roelofs onttrekt zich echter aan de malaise en houdt zijn ploeg met knappe reddingen op de been. EVVC komt nog het dichtst bij de gelijkmaker als Max van Wanrooij uit een hoekschop rakelings naast kopt, maar de punten blijven in Alem.

Een verdiende nederlaag voor de Vinkelse ploeg, die niet voor het eerst dit seizoen slecht voor de dag komt tegen de hekkensluiter. Eerder gebeurde dat ook al tweemaal tegen Vorstenbossche Boys. Door de nederlaag verliest EVVC zowel de derde plaats als de koppositie in de derde periode. Toch houdt het de kansen op de nacompetitie volledig in eigen hand. Volgende week is met Den Dungen namelijk de nieuwe nummer 3 van de ranglijst in Vinkel te gast tijdens de laatste speelronde. Voor EVVC dus een alles-of-niets duel. Een overwinning betekent voor EVVC de derde plaats en nacompetitie. Een gelijkspel zou nog een kleine kans bieden als de uitslagen van Nooit Gedacht en Nulandia gunstig uitvallen. Bij een nederlaag komt het seizoen voor EVVC zeker ten einde. De Vinkelse ploeg zal dan in ieder geval vele malen beter moeten dan wat het in Alem liet zien. Dat ze daartoe in staat is heeft het echter ook al bewezen dit seizoen. Juist in thuiswedstrijden is het deze competitie ongeslagen, dus dat biedt vertrouwen richting deze “finale”.