Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 16 april

16 april 2023
EVVC heeft in eigen huis niet weten te winnen van hekkensluiter Vorstenbossche Boys. In een slechte eerste helft scoorden beide ploegen eenmaal. Na rust nam EVVC nadrukkelijk het initiatief, maar slaagde het er niet in één van de vele kansen te benutten. Een teleurstellend resultaat voor de Vinkelse ploeg die de laatste tijd juist zo in vorm is. Door het gelijkspel staat EVVC de koppositie in de derde periode af aan Nooit Gedacht, maar behoudt het op doelsaldo de derde plaats in de competitie.

De enige wijziging in de opstelling vond plaats onder de lat, waar Martin Roelofs terugkeerde na een blessure. Opvallend is dat EVVC sinds de carnaval telkens met dezelfde veldspelers kon starten. Een luxe voor de ploeg die de laatste jaren juist zo veel blessures kende.

Tegen Vorstenbosch heeft EVVC nog iets goed te maken na de 3-2 nederlaag eerder in het seizoen. De bezoekers waren sindsdien weinig succesvol en staan na een slechte serie weer laatste in de competitie. De verschillen onderin zijn echter klein, waardoor er nog volop wordt gestreden om degradatie te voorkomen. Dat blijkt ook uit de felle start van de bezoekers. EVVC heeft wat moeite met de druk van Vorstenbosch en is bovendien erg slordig aan de bal. Toch weet het na een uitstekende aanval de score te openen. Uit een lage voorzet van Gerwin van den Boom kan de jarige Max van Wanrooij bij de eerste paal subtiel binnentikken. De grensrechter probeert er nog een stokje voor te steken, maar zijn vlagsignaal is volstrekt kansloos.

Ook na de openingstreffer blijft EVVC slordig aan de bal. De tegenstander probeert daarvan te profiteren met snelle uitbraken. Een daarvan levert de gelijkmaker op. Bij een verre voorzet vanaf de rechterflank komt Martin Roelofs tekort om de bal te vangen, die vervolgens goed valt voor een aanvaller van Vorstenbosch. Zijn schot wordt op de doellijn met de arm (strak tegen het lijf) gekeerd door Luuk Verbij. Het fluitsignaal levert dan ook verwarring op, maar de scheidsrechter ziet in het ongecontroleerde uitkomen van Martin Roelofs reden voor een strafschop. Daan de Wit schiet zijn ploeg vanaf 11 meter op gelijke hoogte. Vlak voor de gelijkmaker had EVVC de voorsprong nog juist moeten verdubbelen. Pim van der Doelen profiteert van een fout in de Vorstenbossche verdediging en kan ongehinderd op het doel af.

Het is echter de keeper van Vorstenbosch die als winnaar uit de 1-op-1 situatie komt. Het restant van de eerste helft wordt weinig meer gevoetbald en is de frustratie duidelijk zichtbaar bij de thuisploeg.

De tweede helft heeft de thuisploeg dus iets recht te zetten en het neemt dan ook direct het heft in handen. Vorstenbosch wordt teruggedrongen en komt nog maar sporadisch op de helft van EVVC. Lang niet alles loopt goed, maar er worden volop kansen gecreëerd. Max van Wanrooij raakt al snel na rust de lat met een schot binnen het strafschopgebied. Uit een vrije trap raakt Gerwin van den Boom de paal. Nard Steenbergen kan bij een vrije schietkans zijn volley onvoldoende laag houden. En zo zijn er nog verschillende kansen te noteren. Vorstenbosch verdedigt met man en macht het gelijkspel en loert tussendoor op de counter. Enkele keren komt het in overtal te staan op de Vinkelse helft, maar deze situaties worden slecht uitgespeeld. EVVC blijft zoeken naar de voorsprong, maar komt er niet meer doorheen. Na ruim 7 minuten blessuretijd maakt de jonge scheidsrechter een einde aan het duel.

Een teleurstellend resultaat voor EVVC dat hiermee geen goede zaken doet in de strijd om de nacompetitie. Nooit Gedacht blijft namelijk wel foutloos in de derde periode en neemt de koppositie daarin weer over van EVVC. In de competitie komen Nulandia en Den Dungen op gelijke hoogte, waarbij EVVC dankzij het betere doelsaldo nog wel derde blijft. Die derde plek moet het zien vast te houden om zeker te zijn van de nacompetitie. De eerstvolgende opdracht is echter geen makkelijke, want volgende week komt koploper Avanti naar Vinkel. Eerder dit seizoen werd in Schijndel terecht verloren van de ploeg van Stephan Hesemans. Avanti leek toen ook onbedreigd op weg naar het kampioenschap, maar een mindere periode rond de winterstop zorgt ervoor dat Margriet nog altijd in het spoor blijft. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd komende zondag op sportpark de Zwaan.