Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 18 december

18 december 2022
EVVC sluit de eerste seizoenshelft af met een 1-2 nederlaag tegen 1e-klasser Berghem Sport en daarmee eindigt voor dit seizoen het bekeravontuur. Beide ploegen maakten er ondanks de barre kou een leuke en open wedstrijd van. EVVC voetbalde zeer behoorlijk en had de beste scoringskansen, maar uiteindelijk toonde Berghem Sport zich effectiever voor het doel. Zo sluit de ploeg de eerste seizoenshelft af met opgeheven hoofd, maar zonder resultaat.

Trainer Ramon van Rixtel, die deze week zijn verblijf bij EVVC met een seizoen verlengde, voerde verschillende wijzigingen door in zijn team. Gerwin van den Boom (geblesseerd), Joris van der Doelen (licht geblesseerd) en Nicky van der Heijden (ziek) bleven allen aan de kant. In hun plaats stonden Koen Schoones, Max van Wanrooij en Jesse van Doren aan de aftrap. Bij Berghem Sport zien we met voormalig EVVC-trainer Willem van der Burgt een bekend gezicht aan het roer. Na zijn vertrek bij EVVC in 2011 keerde Willem al verschillende keren terug op sportpark de Zwaan met zijn nieuwe clubs, waaronder al meerdere malen met Berghem Sport. De beide teams kwamen elkaar de afgelopen jaren namelijk al regelmatig tegen in de tweede klasse. Waar EVVC daar afgelopen seizoen uit degradeerde, klom Berghem Sport eerder al een stapje omhoog naar de 1e klasse. Dit seizoen komt het daar uit in de hier onbekende, maar klaarblijkelijk behoorlijk zware, regio Oost.

In de vrieskou beginnen de teams aanvallend aan de wedstrijd door vroeg vooruit druk te zetten op de opbouw van de tegenstander. EVVC weet hier het beste raad mee door veel duels te winnen en regelmatig goed onder de druk uit te combineren. Van daar uit worden ook goede kansen gecreëerd. Jesse van Doren is als eerste dichtbij een doelpunt, maar na een goede aanval belandt zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied op de lat. Nard Steenbergen is met zijn diepgang en acties vanuit de 10-positie een constante plaag voor Berghem Sport, maar weet dat in de eerste helft net niet te bekronen met een doelpunt. Tot twee maal toe komt de rappe middenvelder één-op-één te staan met de keeper. De eerste keer weet hij na een sterke dribbel geen hoek te vinden met zijn schot. Niet veel later weet hij de bal wel voorbij de keeper te spelen om net buiten het strafschopgebied door diezelfde keeper getorpedeerd te worden. Tot ieders verbazing laat de scheidsrechter Berghem Sport ontsnappen met slechts een gele kaart. De daar op volgende vrije trap wordt door Mark van Zoggel in het zijnet geschoten. Ook wat kleinere kansen worden door EVVC niet benut en een oude voetbalwet schrijft voor dat de tegenstander het dan vaak wél doet. Berghem Sport is tot dan toe niet verder gekomen dan enkele kleine mogelijkheden, maar komt aan het einde van de eerste helft toch op voorsprong. EVVC staat niet goed opgesteld in de omschakeling en Berghem Sport middenvelder Joeri Theunisse straft dat af met een knappe uithaal van dichtbij. Een fikse domper voor de thuisploeg vlak voor rust.

De tweede helft laat eenzelfde beeld zien. EVVC is veel aan de bal en combineert knap onder de druk van de tegenstander uit. Berghem Sport heeft de zaakjes verdedigend echter wat beter op orde, waardoor dit tot minder kansen leidt. De eerste grote kans van de tweede helft is wel meteen raak en opnieuw is het Berghem Sport dat weet te scoren. Na een ongelukkige misser op het middenveld weet de spits zich tussen twee verdedigers op weg naar het doel te frommelen. Oog in oog met Joey rondt hij koelbloedig af en verdubbelt de Berghemse voorsprong. EVVC gaat opnieuw niet bij de pakken neer zitten en blijft sterk voetballen. Na een dubbele wissel halverwege de tweede helft verhuist Bart van Griensven van de positie linksbuiten naar rechtsachter en zijn eerste balcontact op die positie levert direct de aansluitingstreffer op. Mark van Zoggel levert met een perfecte steekbal de assist en Bart rondt uitstekend af in de verre hoek. EVVC ziet dan opnieuw kansen op een resultaat en speelt vol op de aanval. Berghem Sport krijgt daardoor ruimte in de omschakeling, maar de opnieuw sterk keepende Joey voorkomt de beslissing. EVVC krijgt nog een grote kans op de gelijkmaker, maar een volley van invaller Guus van der Rijt wordt gekeerd door de keeper.

Zo weet EVVC niet te overwinteren in het bekertoernooi, maar verlaat het deze met opgeheven hoofd. De Vinkelse ploeg speelde een goede wedstrijd en was in grote delen de bovenliggende partij tegen de eersteklasser uit Berghem. De gecreëerde kansen werden helaas niet afgerond, waardoor het met lege handen achter blijft. De komende weken is er geen voetbal en kan de batterij weer worden opgeladen. Op 8 januari gaat de training weer van start en kan EVVC zich gaan voorbereiden op de derby met Nooit Gedacht op 5 februari.