Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 19 maart

21 maart 2023
EVVC heeft tegen Vesta’19 een overtuigend vervolg gegeven aan de ruime overwinning van vorige week. Met een 0-4 overwinning gingen de punten verdiend mee richting Vinkel. Al in de eerste helft nam EVVC een 0-2 voorsprong, welke gedurende de wedstrijd nauwelijks meer in gevaar kwam. In de slotfase kon nog worden uitgelopen naar een afgetekende 0-4 eindstand. Door de overwinning is EVVC sterk gestart aan de laatste periode van de competitie.

EVVC kan wederom ongewijzigd aan de wedstrijd beginnen. Door het 75-jarig jubileumfeest van SDDL, waar Vesta’19 uit voort is gekomen, wordt deze al op zaterdag gespeeld. Met een feesttent, vuurwerk en redelijk wat publiek zijn de ingrediënten volop aanwezig voor een mooie pot voetbal deze voorjaarsavond. Wat daar echter niet aan mee helpt is het veld van Vesta’19. In Vinkel zijn we bepaald geen biljartlaken gewend, maar het hobbelige veld in Demen maakt het voetballen wel erg lastig. Mede daardoor ontstaat een wedstrijd waarin beide ploegen snel de diepte zoeken en het spelt snel op en neer vloeit. De thuisploeg start gedreven aan de wedstrijd, maar het is EVVC dat als eerste toeslaat. Een doeltrap van EVVC wordt kort ingespeeld en binnen enkele vlotte passes kan Max van Wanrooij met een knappe steekpass Pim van der Doelen wegsturen. Het vlagsignaal van de grensrechter wordt volkomen terecht genegeerd door de scheidsrechter en Pim verschalkt de doelman met een droge knal. Kort daarna is Vesta dicht bij de gelijkmaker als een vrije trap op de paal belandt. De terugkaatsende bal gaat via een verdediger alsnog bijna in het doel, maar wordt net voor de doellijn weggewerkt. EVVC neemt vervolgens steeds meer controle over het duel, waardoor Vesta nauwelijks tot kansen komt. Ook EVVC creëert niet veel, maar als Gerwin van den Boom door Pim van der Doelen richting de doelman wordt weggestoken is het opnieuw direct raak. Zo kan EVVC met een comfortabele voorsprong gaan rusten. Vesta’19 gaat helemaal met een slecht gevoel de rust in als topscorer Jordy de Looijer zijn knie lijkt te verdraaien in een duel. Scheidsrechter Timmers neemt een goed besluit door direct voor de rust te fluiten, zodat alle tijd is voor een blessurebehandeling.

De tweede helft zet Vesta’19 nog eens aan om terug in de wedstrijd te komen. De spitsen worden veelvuldig aan het werk gezet, maar de kansen die hieruit voortkomen zijn telkens een prooi voor de sterk keepende Martin Roelofs. Aan de overzijde krijgt ook EVVC alle ruimte om gevaarlijk te worden, maar eveneens zonder succes. De grootste kans ontstaat als Gerwin van den Boom doorbreekt over links. Zijn harde voorzet leidt tot een onnavolgbare scrimmage voor het doel, waarbij EVVC in luttele seconden vier keer een open kans om zeep helpt. Niet veel later wordt de opdracht voor Vesta’19 pas echt schier onmogelijk als invaller Sven van den Braak opzichtig wordt vastgehouden als hij alleen richting het doel gaat. De rode kaart is een logisch gevolg en biedt EVVC de kans om in de slotfase verder uit te lopen. Het is de sterk invallende Sven van den Braak die daar voor zorgt. Eerst mag hij een voorzet van Gerwin van den Boom binnen tikken en in de blessuretijd profiteert hij van weifelend verdedigen bij een inworp van de zijkant. De 0-4 eindstand is enigszins geflatteerd, maar op de overwinning valt absoluut niks af te dingen.

Met twee ruime overwinningen op rij gaat EVVC met een goed gevoel de slotfase van het seizoen in. Het is sterk gestart aan de derde periode en mag nog volop gaan strijden om een plek in de nacompetitie voor promotie. Niet onbelangrijk is bovendien dat EVVC weer eens een uitwedstrijd weet te winnen, dat lukte namelijk pas eenmaal eerder deze competitie. Die vorige uitoverwinning werd uitgerekend behaald tegen de tegenstander van komend weekeinde: Nulandia. EVVC won sowieso alle drie de eerdere onderlinge ontmoetingen dit seizoen, maar toch staan de Nulanders een plek hoger op de ranglijst. Nulandia is als promovendus sowieso bezig aan een uiterst knappe rentree in de derde klasse. De wedstrijd van komende zondag staat dus niet alleen bol van de derbyspanning, maar is tegelijkertijd een rechtstreekse confrontatie tussen concurrenten voor de promotieplekken.