Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 2 april

2 april 2023
Met een eclatante 2-8 overwinning op FC Schadewijk boekt EVVC de vierde opeenvolgende zege en stijgt het naar plek 3 op de ranglijst. Na een valse start stond de Vinkelse ploeg al binnen de minuut op achterstand, maar het weet de schade snel te repareren. Nog in de eerste helft wordt zelfs uitgelopen naar een ruime voorsprong, die in de tweede helft nog verder wordt uitgebouwd. Ook FC Schadewijk creëerde zeker zijn kansen, maar kon niet tippen aan de scherpte en overtuiging van de gasten uit Vinkel. De uiteindelijke 2-8 overwinning is de grootste uitslag in jaren voor EVVC en een uitstekende voortzetting van de sterke reeks van afgelopen weken.

Trainer Ramon van Rixtel stuurde vandaag dezelfde 11 spelers het veld in als die een week eerder Nulandia versloegen. Tegenstander FC Schadewijk is juist flink gewijzigd ten opzichte van de eerdere ontmoeting van dit seizoen in Vinkel, toen het met blessures en schorsingen te maken had. Sinds de winterstop heeft het dan ook wat afstand genomen van de degradatieplekken. Zo staat er vandaag een compleet andere voorhoede aan Osse zijde. Dat die voorhoede voor behoorlijk wat gevaar kan zorgen wordt EVVC al snel duidelijk.

EVVC kreeg de afgelopen 3 wedstrijden geen tegendoelpunten, maar FC Schadewijk weet al in de eerste minuut de score te openen. Slordig balverlies in de Vinkelse opbouw wordt genadeloos afgestraft met een snelle tegenaanval. Bij de tweede paal kan Benjamin Duah vrij binnentikken. Op het hobbelige veld houdt EVVC vervolgens moeite met opbouwen, waarbij de snelle en behendige aanvallers van Schadewijk loeren op een fout. De slechte start wordt echter al snel teniet gedaan door een fout in de Osse verdediging. Een diepe bal van Pim van der Doelen op Gerwin van den Boom wordt weliswaar onderschept door een verdediger, maar zijn kopbal richting de keeper is te kort. Gerwin van den Boom profiteert en zet EVVC weer langs Schadewijk. Het cadeautje doet EVVC goed en geeft vertrouwen om op zoek te gaan naar meer. Een voorzet van Gerwin van den Boom wordt nog weggewerkt door de verdediging, waarna Pim van der Doelen kan uithalen van net buiten het strafschopgebied. Doelman Nicky Boeijen redt op zijn schot, maar in de rebound scoort Bart van Griensven met een knappe volley. Kort daarna is het Pim van der Doelen zelf die op vrijwel identieke wijze met een volley in de verre hoek de 1-3 op het scorebord zet. Na ruim een half uur spelen lijkt Mark van Zoggel de wedstrijd helemaal in het slot te gooien als hij na een goede aanval wordt vrijgespeeld in het strafschopgebied. Ook hij schiet feilloos raak in de verre hoek. Toch komt voor rust de spanning weer wat terug in de wedstrijd. Opnieuw straft FC Schadewijk balverlies op eigen helft af met een scherpe aanval. Het is ditmaal oud-prof Erik Quekel die de voorzet van dichtbij binnen schiet. Voor FC Schadewijk is dat het teken om nog eens aan te zetten voor het rustsignaal, maar Tijn van den Hanenberg voorkomt met twee knappe reddingen de Osse aansluitingstreffer.

EVVC begint dus gewaarschuwd aan de tweede helft, maar nog voordat FC Schadewijk goed en wel heeft kunnen aandringen is het duel alsnog in het slot gegooid. Mark van Zoggel wordt met een steekpass het strafschopgebied in gestuurd. Zijn voorzet wordt opgepikt door Rob van Dijk, die weer klaarlegt voor Pim van der Doelen. Hij kan vanaf enkele meters uithalen voor zijn tweede doelpunt van de middag. Het duel is dan zo goed als beslist, maar beide ploegen blijven op zoek naar doelpunten. Er liggen zeeën van ruimte op het veld en er zijn veel kansen over en weer. FC Schadewijk blijft ook zeker gevaarlijk door de behendige voorhoede, maar EVVC verdedigt met overtuiging. Aan de andere kant weet EVVC het doel wel te vinden. Een hoekschop wordt door Max van Wanrooij terug voor het doel gekopt, waar Jorg van Schaijk geheel vrijstaand kan binnenschieten. Gerwin van den Boom scoort zijn tweede doelpunt uit een voorzet van invaller Falko van der Rijt. In de slotfase wordt een nieuwe voorzet van Falko met de hand geblokt, waarna hij zelf de daaropvolgende strafschop benut.

Een zeer ruime overwinning dus voor EVVC dat zeker niet zijn beste wedstrijd speelde, maar wederom zeer effectief met de kansen omgaat. Door de zege stijgt EVVC naar de derde plek op de ranglijst en staat het nu ook op doelsaldo bovenaan in de derde periode. Beide geven met de huidige stand van zaken recht op nacompetitievoetbal. Voor een plek in de top-3 zijn meerdere gegadigden, met Nulandia als eerste achtervolger. In de derde periode is die andere buurman, Nooit Gedacht, de enige andere ploeg die nog foutloos is. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft EVVC de kansen op promotievoetbal volledig in eigen hand. In de huidige vorm kan het de slotfase met vertrouwen tegemoet zien.