Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 2 juni

2 juni 2024
EVVC legt het in een spannende en vermakelijke wedstrijd af tegen RPC. Na de 4-2 nederlaag in Eindhoven zit de nacompetitie erop voor de Vinkelse ploeg. In de eerste helft gaat het redelijk gelijk op tussen de twee groen-witte clubs. RPC komt tot twee keer toe op voorsprong, maar EVVC heeft telkens een razendsnel antwoord paraat. In de tweede helft trekt de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en is het de verdiende winnaar. EVVC gaat strijdend ten onder en kan na twee goede en enerverende nacompetitiewedstrijden een streep zetten door de promotiedroom.

Wedstrijdverslag - 2 juni

RPC is voor EVVC een volledig onbekende tegenstander. De prestaties van de Eindhovense club in de 3e klasse D spreken echter voor zich. Met tien overwinningen op rij en daarmee logischerwijs het binnenhalen van de laatste periode eindigt het als tweede. Een ploeg in vorm dus en bovendien een club van ander formaat dan EVVC. De stadsclub heeft ruim dubbel zoveel leden en met oudinternational en WK-finalist Jan Poortvliet een bekende naam op de bank. Toch is ook Vinkel weer ruim vertegenwoordigd rondom het fraai gelegen hoofdveld van RPC, waardoor de wedstrijd in een passende sfeer gespeeld wordt.


De Vinkelse ploeg moet het ten opzichte van afgelopen donderdag doen zonder twee sterkhouders. Aanvoerder Gerwin van den Boom liep bij het maken van de 3-1 tegen Gestel een spierblessure op. Verdediger Edgar Glaudemans is afwezig wegens gelukkigere omstandigheden: de geboorte van zijn dochter. Met Luuk Verbij en Niels van Griensven als hun vervangers stuurt Ramon van Rixtel een in totaal zo’n 25 jaar jongere ploeg het veld in ten opzichte van donderdag.

De wedstrijd is direct vanaf het begin open en vermakelijk. Beide teams zijn duidelijk niet van plan om af te wachten en zoeken volop de aanval. De eerste grote kans is al snel voor EVVC als Bart van Griensven na een uitstekende aanval vrij voor de doelman wordt gezet. Zijn inzet kan echter worden gekeerd. Ook RPC komt enkele keren gevaarlijk op zetten. Nog in de openingsfase leidt dat tot een corner voor de thuisploeg. Als die snel kort wordt genomen heeft EVVC de organisatie niet op tijd op orde, en de scherp ingebrachte bal wordt van dichtbij binnen gewerkt: 1-0. Een vroege tegenvaller voor EVVC, maar het heeft snel een antwoord paraat. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied levert een vrije trap op voor EVVC. De scherp ingebrachte bal van Mark van Zoggel wordt door Max van Wanrooij richting doel verlengd. De doelman brengt nog redding op zijn inzet, maar dan is het Luuk Verbij die in de rebound van dichtbij kan scoren: 1-1.

De teams blijven voetballen en maken er een spannende pot van. EVVC heeft de handen vol aan het beweeglijke en balvaardige middenveld van RPC, terwijl aan de andere kant met name Rob van Dijk een plaag is voor de Eindhovense verdediging. Gevaarlijk zijn ook steeds de standaardsituaties van RPC, inclusief de verre inworpen vanaf de zijkant. Uit één van die inworpen komt RPC opnieuw op voorsprong. Als de bal tot in het keepersgebied wordt geworpen verliest de Vinkelse verdediging het luchtduel en wordt de verlengde bal bij de tweede paal binnen gekopt. Een nieuwe tegenvaller, maar ditmaal is het antwoord van EVVC nog sneller. Uit de eerstvolgende aanval vindt Bart van Griensven met een splijtende pass Rob van Dijk, die de bal ineens in het doel verlengt: 2-2. Na 45 enerverende minuten maakt de scheidsrechter een einde aan de eerste helft.


In de tweede helft wordt EVVC verder teruggedrongen door de thuisploeg en komt het minder aan voetballen toe. Een aardige kans is er nog wel voor Max van Wanrooij, maar hij kan de verre voorzet vanaf links niet goed raken in kansrijke positie. EVVC scoort zelfs als Jesse van Doren een door Luuk Verbij verlengde vrije trap binnen kopt, maar doet dat in buitenspelpositie. RPC blijft ook gevaarlijk uit standaardsituaties en krijgt veel hoekschoppen. Die worden zo scherp ingesneden dat ze meerdere keren op de lat eindigen. Een doelpunt hangt in de lucht voor de thuisploeg. Dat begint opnieuw met een inworp. Geen verre inworp dit keer, maar na enkele snelle combinaties blijft de bal hangen in het strafschopgebied. Met een fraaie omhaal wordt de bal hard onder in de hoek geschoten en staat het 3-2. RPC is klaar om door te drukken en snel daarna volgt de beslissende 4-2 voor RPC, opnieuw uit een standaardsituatie. Een scherp ingesneden vrije trap vanaf de zijkant wordt gemist door de Vinkelse verdediging, waarna ook de verraste Tijn van den Hanenberg geen redding kan brengen. EVVC wisselt aanvallend, maar heeft niet meer de energie om het echt spannend te maken. Zo eindigt het duel in 4-2 en gaat RPC door naar de halve finale van de promotiestrijd.


Zo eindigt de nacompetitie om promotie voor EVVC na twee wedstrijden. Twee meeslepende duels waarin het team volop heeft gestreden en ook flink werd ondersteund door de Vinkelse supporters. Op basis daarvan stapt het met opgeheven uit de nacompetitie en kan het als club sowieso terugkijken op een topseizoen. Met kampioenschappen voor EVVC 2, 3 en VR1, en de periodetitel van EVVC 1, is het jubileumjaar van een flinke glans voorzien. Nu kan EVVC zich richten op een nieuw seizoen in de derde klasse. Daarin zal het niveau nog verder toenemen dankzij de versterkte degradatieregelingen. De indeling kan nog wel eens gaan verschuiven, maar zeker lijkt wel dat er weer volop derby’s op het programma komen te staan, inclusief een (nog onbekend) aantal in de derde klasse terugkerende regio-rivalen. Wederom een seizoen om naar uit te kijken dus, maar eerst kijken we uit naar de festiviteiten rondom het 75-jarig jubileum later deze maand. Zo zit het seizoen er toch nog zeker niet op in Vinkel.Deel dit bericht:


Terug