Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 20 mei

20 mei 2024
Eindelijk weer een doelpunt, eindelijk weer een zege en eindelijk definitieve handhaving voor EVVC 1. Dat vat het duel met Alem wel samen. Het was weinig hoogstaand en over geluk mag EVVC niet klagen, maar dat mag de feestvreugde naderhand niet drukken. Gerwin van den Boom kroont zich tot matchwinner door tien minuten voor tijd een vrije trap van ruime afstand binnen te schieten, maar grote uitblinker is toch echt Tijn van den Hanenberg. Na maandenlange afwezigheid vanwege een blessure zet hij zijn uitstekende vorm uit de eerste seizoenshelft schijnbaar moeiteloos door en komt meerdere keren als winnaar uit één-op-één duels. Door de 1-0 overwinning is EVVC eindelijk verzekerd van handhaving en kan het vooruit kijken naar de nacompetitie om promotie.

Wedstrijdverslag - 20 mei

Nu ook EVVC 2 het kampioenschap heeft binnengehaald is de selectie volledig gericht op de laatst overgebleven missie van het reguliere seizoen: definitieve handhaving voor EVVC 1. In vergelijking met een week eerder wijzigt de basisopstelling op drie plekken. Pim van der Doelen en Sven van den Braak spelen in plaats van Max van Wanrooij en Daan Pennings. In het doel keert Tijn van den Hanenberg terug na maandenlang blessureleed. Tegenstander Alem is al verzekerd van nacompetitie tegen degradatie, maar heeft nog de ambitie om een plek te stijgen en zo een gunstiger schema af te dwingen.


Na drie opeenvolgende nederlagen staat de druk er vol op bij EVVC. Een veilig lijkende marge richting de degradatieplekken is flink gekrompen en om het niet op de laatste speeldag aan te laten komen moet het vandaag winnen. Die druk en spanning is dan ook duidelijk zichtbaar in de wedstrijd. EVVC start furieus, creëert kansen, maar er gaat ook veel mis. Vooral over de rechterflank komt de thuisploeg regelmatig goed door, maar Alem blijft overeind. EVVC is de betere ploeg, maar het blijft altijd uitkijken voor de gevaarlijke aanval van Alem. Uit de kluts op het middenveld kan de vroeg ingevallen Kevin Broekmeulen zomaar alleen op het Vinkelse doel af, maar Tijn van den Hanenberg komt als winnaar uit de strijd. Uit een schot van afstand raakt Tjeerd Bron nog de paal. De grootste kans van EVVC is in de eerste helft voor Sven van den Braak, die een lastig stuitende voorzet net niet goed kan verwerken vlak voor het doel.


Na rust krijgt EVVC meer moeite met Alem, dat in tegenstelling tot de eerste helft vaker onder de Vinkelse druk uit kan voetballen. Vervolgens wordt keer op keer aanvoerder Mats Steenbekkers aan het werk gezet, maar gelukkig voor de thuisclub heeft die zijn vizier niet op scherp staan. Na een snelle uitbraak schiet hij eerst op de paal. Niet veel later legt hij de bal terug op een collegaaanvaller, maar voorkomt Jesse van Doren met een uitstekende tackle een zeker lijkend Alems doelpunt. EVVC komt minder aan aanvallen toe en heeft lang een kopballetje van Guus van der Rijt als belangrijkste wapenfeit. Diezelfde Guus van der Rijt wordt tien minuten voor tijd onderuitgehaald halverwege de helft van Alem. De vrije trap ligt op een perfecte plek voor de linker van aanvoerder Gerwin van den Boom. Zijn harde en geplaatste trap valt prachtig binnen in de hoek. De Vinkelse ontlading is groot, maar de overwinning is nog niet binnen. De verdediging houdt sterk stand, maar als het één keer verkeerd staat kan de Alemse aanvoerder Mats Steenbekkers weer alleen richting Tijn van den Hanenberg. Die onderstreept zijn uitblinkersrol nog maar eens door opnieuw redding te brengen. Zo haalt EVVC een even zwaarbevochten als belangrijke overwinning binnen.


Door de 1-0 overwinning is EVVC dan eindelijk definitief verzekerd van handhaving en kan de eerder in het seizoen behaalde periodetitel worden verzilverd in de nacompetitie. EVVC mag de gouden linkervoet van Gerwin van den Boom en de reddingen van Tijn van den Hanenberg daarvoor meer dan dankbaar zijn. Dat het vandaag moeizaam was is echter snel vergeten. Samen met de kampioenen van VR1 wordt een mooi feest gevierd in de Vinkelse kantine. Volgende week wacht uit in Nuland nog de laatste competitiewedstrijd. Voor EVVC is de competitie na vandaag gespeeld, maar Nulandia zal nog vol aan de bak moeten om lijfsbehoud veilig te stellen. Voor Vinkel staat eigenlijk maar één ding op het spel: boven Nuland en daarmee voor het elfde jaar op rij als beste team van Maasdonk eindigen.Deel dit bericht:


Terug