Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 20 november

20 november 2022
EVVC is in Vorstenbosch ten onder gegaan tegen de hekkensluiter. Tot tweemaal toe kwam de Vinkelse ploeg op voorsprong, maar uiteindelijk ging het toch kopje onder in de Vorstenbossche storm. En dat was zeker niet onverdiend, want de ploeg kwam bijzonder matig voor de dag. Vooral in de tweede helft kwam Vorstenbosch met veel energie opzetten en was Vinkel niet bij machte om het voetballend op te lossen. Een teleurstellend resultaat waardoor EVVC even pas op de plaats moet maken in de strijd om de bovenste plekken.

Wedstrijdverslag - 20 november

Met nog geen 10 kilometer afstand tussen beide sportparken mag deze clash Boys met recht een derby worden genoemd. Eerder deze eeuw vochten beide clubs nog vele verbeten duels uit in de 4e klasse, maar de laatste jaren zijn ze elkaar uit het oog verloren. Waar EVVC doorstootte naar de 2e klasse, zakte Vorstenbosch zelfs enkele jaren af naar de 5e klasse. Nu komen de dorpsclubs elkaar dus weer tegen in de 3e klasse. Vorstenbosch doet dat als promovendus na een zeer overtuigend kampioenschap in de 4e klasse vorig jaar. Met 3 punten uit de eerste 7 wedstrijden was het nog wennen in deze nieuwe klasse, maar daarbij valt wel op dat veelal met minimaal verschil werd verloren.


Jordy Spooren keerde vandaag terug in de basis na zijn schouderblessure. Dat ging ten koste van Luuk Verbij, waarbij Bart van Griensven en Mark van Zoggel maar weer eens van plek verwisselden. In die opstelling begint EVVC onder winterse omstandigheden aan de wedstrijd, waarbij de barre kou in de tweede helft ook nog vergezeld wordt door flinke regenbuien. Met andere woorden: het was afzien.


EVVC heeft de laatste weken vooral te maken gehad met ver inzakkende tegenstanders, maar de Vorstenbossche boys blijken precies tegenovergestelde plannen te hebben. De opbouw van EVVC wordt vanaf het begin onder druk gezet. Hoewel dat enkele malen tot Vinkels balverlies leidt, biedt het ook de ruimte om er onder uit te voetballen. Dat lukt EVVC verschillende keren en levert al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer op als Falko van der Rijt op aangeven van Max van Wanrooij binnen mag schuiven. EVVC is vervolgens gevaarlijk met combinaties over met name de rechterflank, maar de voorzetten vinden hun bestemming niet. De enige keer dat dit wel gebeurt is het Pim van der Doelen die vanaf net buiten het strafschopgebied over schiet. De wedstrijd blijft in een hoog tempo op en neer vliegen, waarbij Vorstenbosch gedurende de eerste helft langzaamaan gevaarlijker wordt via de rappe aanvallers. De gelijkmaker komt dan ook niet uit de lucht vallen, als Rick Dortmans vlak voor rust een voorzet knap binnen kopt. Het momentum lijkt dan bij Vorstenbosch te liggen, maar binnen een mum van tijd staat Vinkel weer op voorsprong. Een vlijmscherpe corner van Koen Schoones kan door de verdediging alleen worden geschampt en verdwijnt zo in het doel.


Een welkome opsteker voor EVVC zo vlak voor rust, maar de tegenstander blijkt bepaald niet aangeslagen uit de kleedkamer te komen. De Vorstenbossche Boys geven extra gas en gaan nóg opportunistischer spelen. EVVC is daarentegen steeds slordiger in balbezit en verliest ook verdedigend de controle. Halverwege de tweede helft krijgt het nog wel een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. De Vorstenbossche keeper komt ver zijn doel uit om Falko van der Rijt af te stoppen. Uit de kluts komt de bal voor Mark van Zoggel, maar door het vele effect mist zijn schot van ruime afstand het lege doel. Niet veel later valt de bal aan de andere kant wel binnen. Opnieuw is het een voorzet vanaf de zijkant die kan worden binnen gewerkt, ditmaal door Jouk Raijmakers. Vorstenbosch lijkt genoegen te nemen met een punt, maar blijft gevaarlijk in de grote ruimte achter de Vinkelse verdediging. Een kwartier voor tijd is het dan ook niet geheel verrassend de thuisploeg die op voorsprong komt. Uitgerekend bij het uitverdedigen na een afgestopte aanval gaat EVVC in de fout, waarna opnieuw een voorzet vanaf de zijkant wordt binnengekopt door Raijmakers.


Het is dan alle hens aan dek voor EVVC en opnieuw lijkt het heel snel een antwoord paraat te hebben. De net ingevallen Sven van den Braak speelt twee tegenstanders voorbij, maar zijn geplaatste schot valt via de binnenkant van de paal net niet binnen. Gerwin van den Boom komt na een actie nog net tekort om in de 16-meter uit te halen, maar Vorstenbosch komt in de absolute slotfase niet meer in de problemen. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Cortenbach wordt de eerste zege in weken dan ook luid bejubeld door het thuispubliek.


EVVC zakt door de nederlaag een plek op de ranglijst, maar zal zich met name achter de oren krabben vanwege het matige spel dat het deze middag op de mat legde in Vorstenbosch. Met kersvers periodekampioen Avanti als volgende tegenstander kan de Vinkelse ploeg zijn borst nat maken. De ploeg van oud-trainer Stephan Hesemans is dit seizoen oppermachtig in de 3e klasse E. Wat toch enige hoop biedt: Avanti is dit seizoen nog ongeslagen, maar alleen tegen de clubs uit voormalig Maasdonk wist het nog niet te winnen. Om dat in ere te houden zal EVVC echter een stuk beter voor de dag moeten komen dan het in Vorstenbosch deed.Deel dit bericht:


Terug