Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 21 mei

22 mei 2023
EVVC heeft in een rechtstreeks duel met concurrent Den Dungen een plek in de nacompetitie afgedwongen. In een spannende wedstrijd ontlopen beide ploegen elkaar lange tijd weinig, maar in het laatste kwart van de wedstrijd neemt EVVC het heft in handen. Na de prachtige openingstreffer van aanvoerder Gerwin van den Boom is het hek van de dam en loopt de ontketende thuisploeg uit naar een ruime 4-0 overwinning. Door de overwinning eindigt EVVC de competitie als derde en wacht op 11 juni Merefeldia als tegenstander in de nacompetitie.

Wedstrijdverslag - 21 mei

De opstelling van EVVC is op twee plekken gewijzigd. Rob van Dijk is weer fit genoeg om vanaf het begin te starten en ook Joris van der Doelen is voldoende opgelapt voor een basisplaats. Voor de ervaren verdediger is het zijn laatste thuiswedstrijd als speler van EVVC 1. Een passend afscheid voor het clubicoon, want het duel met Den Dungen is een regelrechte finale in de strijd om de promotieplekken. Den Dungen verdedigt de derde plek, die het een week eerder overnam van EVVC. Bovendien maken beide ploegen nog kans op de derde periode, maar door de ruime overwinning van Nooit Gedacht is al snel duidelijk dat die naar Geffen gaat. EVVC en Den Dungen mogen onderling gaan uitmaken wie het laatste ticket voor de nacompetitie grijpt.


Eerder in het seizoen lieten beide teams in Den Dungen al zien aan elkaar gewaagd te zijn. Op het kunstgrasveld van Den Dungen speelde zich destijds een tactisch steekspel zonder doelpunten af. Ook nu in Vinkel zijn de verschillen klein. Het spel gaat op en neer zonder dat de teams erin slagen grote kansen te creëren. Den Dungen lost enkele schoten en bij EVVC is de eindpass een aantal keer net niet zuiver. Dicht bij een doelpunt komen de teams echter niet. De thuisploeg krijgt in de eerste helft wel twee tegenvallers te verwerken als eerst spelmaker Mark van Zoggel en later ook doelman Martin Roelofs geblesseerd uitvallen. De blessure van Roelofs is voor scheidsrechter Janssens reden om te fluiten voor de rust.


De tweede helft begint niet veel anders. Door het warme weer, de spanning en het op en neer golvende spel slaat langzaam de vermoeidheid toe. EVVC begint sterker te worden en trekt het duel op wilskracht naar zich toe. Het is dicht bij een doelpunt als Nicky van der Heijden een opnieuw ingebrachte hoekschop omhaalt, maar recht in de handen van de keeper schiet. Halverwege de tweede helft is daar plots de bevrijdende openingstreffer uit een knappe aanval van EVVC. Na een crosspass van Joris van der Doelen gaat Gerwin van den Boom de combinatie aan met Pim van der Doelen en Max van Wanrooij. Laatstgenoemde geeft de bal knap mee terug aan Gerwin. Zijn kiezelharde volley raakt achtereenvolgens de lat, doellijn en nogmaals de lat, om uiteindelijk tergend langzaam in het doel te stuiteren. De vreugde is groot en EVVC is ontketend. Er wordt veel energie en strijd geleverd, en daaruit dwingt de opgekomen Bart van Griensven een hoekschop af. De trap van Gerwin van den Boom wordt bij de eerste paal verlengd en uit de scrimmage verdubbelt Luuk Verbij de voorsprong. Een kwartier voor tijd brengt Ramon van Rixtel met zijn laatste wisselmogelijkheid nog drie verse krachten. Den Dungen moet aanvallen en geeft daardoor ruimte weg achterin. Rob van Dijk en de fris ingevallen Sven van den Braak maken daar gezamenlijk gebruik van. Een goede actie en combinatie brengt het spitsenduo in het strafschopgebied, waar Rob de teruggelegde bal uiterst knap in de verre hoek knalt. Daarmee is de definitieve beslissing gevallen en zijn de Dungense kansen verkeken. Het slotakkoord is voor Pim van der Doelen, die goed anticipeert op een te korte bal richting de keeper. Met het hoofd verlengt hij de bal in het doel, waarop direct voor het einde wordt gefloten.


De 4-0 overwinning is een klinkende uitslag in deze finale en een prachtige afsluiter van de competitie. EVVC herovert de derde plaats op Den Dungen en neemt daardoor de periodetitel van kampioen Avanti over. De eerste ronde van de nacompetitie slaat EVVC over, waardoor het pas over 3 weken weer in actie komt. Dan wacht in Nederweert de nummer twee van de derde klasse C: Merefeldia. Een in Vinkel tamelijk onbekende tegenstander, maar met een des te bekendere trainer: oud-international Danny Koevermans. Zijn ploeg is al meerdere weken zeker van de tweede plaats in de competitie en kan zich dus al een tijdje op deze wedstrijd richten. Op 11 juni in Nederweert mag EVVC gaan strijden voor een snelle terugkeer in de tweede klasse. Voor de winnaar wacht de nacompetitiefinale op neutraal terrein tegen het Zuid-Limburgse Spaubeek of onze buren uit Heeswijk.Deel dit bericht:


Terug