Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 23 april

23 april 2023
EVVC heeft in een spannend duel koploper Avanti verslagen. Het is Gerwin van den Boom die in de eerste helft uit een penalty het enige doelpunt van de wedstrijd maakt. Beide ploegen zijn dichtbij meer doelpunten, maar na 90 minuten spanning en strijd staat 1-0 op het scorebord. Een knappe teamprestatie van de Vinkelse ploeg en een flinke boost richting de absolute slotfase van het seizoen. Daarin moet EVVC een plek in de nacompetitie om promotie veilig gaan stellen. Met het verslaan van de aanstaande kampioen zet het daarvoor een belangrijke stap.

Het duel tussen de nummers 1 en 3 van de 3e klasse E is er een met grote belangen voor beide teams. Avanti is met Margriet in de titelstrijd verwikkeld, terwijl EVVC gaat voor de periodetitel. Bovendien is het een bijzonder duel voor oud-EVVC-trainer Stephan Hesemans, die voor het eerst als tegenstander terugkeert op sportpark de Zwaan. Eerder dit seizoen ontmoetten de teams elkaar al tweemaal in Schijndel. In augustus ging EVVC kansloos onderuit in een oefenwedstrijd. Het competitieduel in het najaar was lange tijd spannend, maar uiteindelijk verdiend gewonnen door Avanti. Het thuisduel biedt EVVC een mooie kans om de geboekte progressie van dit seizoen op het veld tentoon te spreiden.

EVVC begint opnieuw ongewijzigd aan de wedstrijd, maar Ramon van Rixtel moet al snel zijn eerste wissel toepassen. Pim van der Doelen blijkt toch teveel last te hebben van zijn hamstring en wordt al na ruim een kwartier vervangen door Vince Korsten. De sterke middenvelder maakt zijn eerste minuten in EVVC 1 van dit seizoen en speelt een uitstekende wedstrijd.

De teams starten met een vergelijkbaar strijdplan aan de wedstrijd. De voetballende intenties van beide ploegen, hoge intensiteit en spanning zorgen voor een op en neer golvende eerste helft. Er gaat regelmatig iets mis, maar tegelijkertijd laten de teams ook zien wat ze in huis hebben. EVVC creëert kansjes met de diepgang die het voorin heeft, terwijl Avanti uit een corner dichtbij de openingstreffer is. De snoeiharde kopbal van Toon van der Heijden wordt echter op de lijn gekeerd en ternauwernood weggewerkt. Richting het einde van de eerste helft krijgt Avanti de grootste kans uit een scherpe aanval. De voorzet van de flank wordt door competitie-topscorer Geert van Heeswijk via de grond op de lat geschoten. Niet veel later denkt Avanti opnieuw een gevaarlijke aanval op te starten, maar een pass op het middenveld wordt door EVVC-verdediger Jorg van Schaijk onderschept. In de tegenaanval zoekt hij de combinatie met Max van Wanrooij, waarna zijn voorzet in het strafschopgebied tegen de arm van Avantiverdediger van der Heijden wordt geschoten. De scheidstrechter wijst resoluut naar de stip, waar Gerwin van den Boom mag aanleggen voor de 1-0. De aanvoerder faalt niet en zet zijn ploeg op voorsprong. Met die stand zoeken de teams de kleedkamer op voor de rust.

EVVC start sterk aan de tweede helft, maar doet dat zonder Nard Steenbergen. Hij is de tweede middenvelder die geblesseerd uitvalt en wordt vervangen door Guus van der Rijt, die eerder op de dag al 70 minuten voor EVVC 2 speelde. Avanti komt moeilijk onder de Vinkelse druk uit, terwijl EVVC er een aantal keer aardig in slaagt om er door heen te voetballen. Al snel na rust krijgt het een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na opnieuw hands. Via de muur gaat het schot van Gerwin van den Boom echter langs het doel. Na een goed eerste kwartier wordt ook EVVC slordiger en is het Avanti dat meer controle krijgt. Het laatste half uur bestaat voor EVVC uit veel strijd en duels. Avanti zoekt het veelal via de lucht, maar de Vinkelse verdedigers staan hun mannetje. Een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen is er nog als Gerwin van den Boom in het strafschopgebied aan de bal komt. Zijn voorzet vanaf de achterlijn is net te hoog voor de vrijstaande Rob van Dijk. Avanti krijgt eveneens een grote kans als Teun Kuijpers de diepte in wordt gestuurd. Zijn volley wordt knap gepareerd door Martin Roelofs. In de slotfase is het nog alle hens aan dek als Avanti de volledige luchtmacht naar voren stuurt. EVVC heeft daar met invaller Bart Haerkens een sterk antwoord op, maar kan niet voorkomen dat Avanti uit corners nog enkele keren dichtbij een doelpunt is. Opnieuw wordt op de lijn redding gebracht bij een Schijndelse kopbal. EVVC overleeft en mag het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Westing met luid gejuich begroeten. Een uiterst knappe overwinning van een sterk en strijdend EVVC.

Door de overwinning behoudt EVVC de belangrijke derde plaats, waarvoor Den Dungen zich na de overwinning op Nulandia als belangrijkste concurrent aandient. Door het puntverlies van Nooit Gedacht is EVVC ook weer koploper in de derde periode. In beide gevallen staat het in punten gelijk met de eerste achtervolger, dus blijft het spannend tot het einde. Avanti komt ondanks de nederlaag in Vinkel weer een stap dichterbij het kampioenschap, omdat concurrent Margriet verrassend verliest van DSC. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt het verdiende kampioenschap zo goed als binnen voor de ploeg uit Schijndel. Het team van Stephan Hesemans is over heel het seizoen genomen overtuigend de sterkste in deze klasse. De nederlaag in Vinkel is pas de tweede van deze competitie. Zeker daarom is het resultaat van EVVC een mooie prestatie. Het toont de vooruitgang die het team gedurende het seizoen heeft geboekt en is andermaal het bewijs van de goede vorm die het de laatste maanden heeft laten zien. Als EVVC dat weet door te zetten mag het blijven hopen op promotie. De komende twee zondagen zijn er geen competitiewedstrijden, waarna op 14 mei een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Alem volgt.

Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.