Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 23 oktober

25 oktober 2022
Na de eerste ontmoeting voor de Maasdonk cup stonden Nulandia en EVVC vandaag voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. In de competitie zullen daar nog twee confrontaties aan worden toegevoegd, waarvan de eerste al over twee weken volgt. Vooralsnog valt de onderlinge score in Vinkels voordeel uit. Evenals in de Maasdonk cup behaalde EVVC een nipte, maar verdiende overwinning en gaat het de koker in voor de volgende bekerronde.

Wedstrijdverslag - 23 oktober

EVVC begon licht gewijzigd aan de wedstrijd. Aanvoerder Gerwin van den Boom heeft nog last van zijn botsing in de slotfase tegen DSC en bleef daardoor aan de kant. Jorg van Schaijk keerde terug in de ploeg, wat met de nodige positiewisselingen gepaard ging. Bart van Griensven schoof door naar de rechtsbuiten positie, terwijl Jordy Spooren zijn plek als rechtsback overnam.

 

EVVC begon sterk aan de wedstrijd en slaagde erin om Nulandia met goed gecoördineerde pressing op eigen helft vast te zetten. Met combinaties over beide flanken probeerde EVVC gevaarlijk te worden, maar dit bleef nog beperkt tot enkele voorzetten. Halverwege de eerste helft is een voorzet van Jordy Spooren wel succesvol als deze door een Nulandse verdediger onder druk van Bart van Griensven in eigen doel wordt gewerkt. Na het openingsdoelpunt kruipt Nulandia wat verder naar voren en probeert het EVVC in de opbouw op eigen helft zo nu en dan vast te zetten. Veel gevaar levert dit echter niet op, tot de laatste minuut van de eerste helft. Balverlies in de opbouw wordt afgestraft met een vlijmscherpe counter. Martin Roelofs kan in eerste instantie nog redden, maar in de rebound maakt Teun van der Sangen van dichtbij de gelijkmaker.

 

Ondanks de domper vlak voor rust komt EVVC in de tweede helft opnieuw sterk uit het kleedlokaal. Al binnen enkele minuten wordt Falko van der Rijt door Nicky van der Heijden vrij voor de goal gezet, om vervolgens succesvol af te ronden. EVVC probeert vervolgens geduldig te blijven opbouwen, maar door de pressing van beide ploegen ontstaat vervolgens een wedstrijd waarin ook regelmatig de lange bal wordt gehanteerd. Dat leidt echter tot weinig kansen, waardoor EVVC de voorsprong comfortabel verdedigt. In de slotfase speelt Nulandia nog alles-of-niets, maar dit leidt met name tot kansen voor EVVC in de omschakeling. Slechts één daarvan wordt succesvol afgerond, maar de goal van Jesse van Doren wordt afgekeurd wegens buitenspel. Even later wordt niet voor buitenspel gevlagd, maar schuift Jesse de bal onder druk naast het open doel. Eerder al kwam ook debutant Teun Schoones net tekort om in oog met de keeper af te ronden. EVVC overleeft nog een serie Nulandse vrije trappen alvorens de prima leidende van Breda het eindsignaal geeft.


EVVC verslaat Nulandia dus en bekert een ronde verder. Op basis van kansen en het veldspel een verdiende overwinning, hoewel het verschil in de score de hele wedstrijd minimaal bleef. Over twee weken volgt alweer een herkansing voor Nulandia, als EVVC ditmaal in competitieverband naar Nuland afreist.Deel dit bericht:


Terug