Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 24 maart

25 maart 2024
In een teleurstellende wedstrijd gaat EVVC met 2-3 ten onder tegen DSC. De thuisploeg speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, maar had op basis van het spelbeeld en de kansenverhouding niet hoeven verliezen. Toch blijft EVVC makkelijk tegendoelpunten krijgen, waardoor het tegen DSC met lege handen achterblijft. Door de nederlaag zakt EVVC weer een plek op de ranglijst.

Wedstrijdverslag - 24 maart

EVVC start wederom ongewijzigd aan de wedstrijd tegen DSC. De uitwedstrijd in november leverde een degelijke 2-0 overwinning op voor EVVC, maar sindsdien is de ploeg uit Kerkdriel aan een sterke serie bezig. Met een aantal grote overwinningen was de ploeg dicht bij de tweede periodetitel, maar moest deze uiteindelijk aan RKDVC laten.


Het weer is onstuimig deze zondag in Vinkel. Zon en regen wisselen elkaar af, terwijl een harde wind constant over het veld raast. Vooral die wind drukt zijn stempel op het spel, zoals al snel blijkt bij de openingstreffer van DSC. Een door de wind gevangen lange bal van achteruit wordt niet goed ingeschat door de Vinkelse verdediging, waardoor deze bij DSC-aanvaller Bram Zweers terecht komt. Zijn hoge indraaiende voorzet lijkt ongevaarlijk, maar wordt door de wind steeds verder naar het doel gedragen. Edgar Glaudemans geeft daardoor het laatste zetje om de bal in de verre hoek te doen belanden: 0-1. EVVC zet dan aan en dwingt met name veel corners af. Ook hier zorgt de wind voor gevaar, maar DSC houdt stand. De beste kans is nog voor Guus van der Rijt, die de bal goed meekrijgt van Rob van Dijk. Zijn inzet laag in de hoek wordt door DSC-doelman Jordy Grandia met een uiterste inspanning via de paal naast getikt. EVVC heerst dan, maar toch is het DSC dat opnieuw raak schiet bij de eerste mogelijkheid die het weer krijgt. EVVC krijgt de bal niet goed weg na een hoekschop, waardoor deze op de rand van het strafschopgebied bij Bram Zweers belandt. Zijn schot wordt van richting veranderd, waardoor de bal precies onder Joey van de Groes door in het doel hobbelt. Een fikse tegenslag voor de thuisploeg vlak voor rust.


In de tweede helft geeft EVVC zich niet gewonnen en zet het opnieuw aan. De aansluitingstreffer volgt snel en is dan ook verdiend. Natuurlijk is het aanvoerder en topscorer Gerwin van den Boom die raak schiet. Vanaf rechts dribbelt hij naar binnen om van 20 meter strak in de korte hoek raak te schieten. De spanning is dan helemaal terug in de wedstrijd en EVVC lijkt klaar om er op en over te gaan. Toch levert de eerstvolgende aanval van DSC direct weer een doelpunt op. Een crosspass naar de rechterflank geeft de ingevallen buitenspeler Leon van Heel de gelegenheid voor een strakke voorzet. In plaats van een medespeler te vinden vliegt zijn voorzet zomaar in de lange hoek binnen. EVVC kan opnieuw beginnen en probeert ook uit alle macht opnieuw de aansluiting te vinden. In de tegenaanval ontstaat vanzelfsprekend ruimte voor DSC en als Joey van de Groes al is uitgespeeld lijkt de definitieve beslissing te vallen. Invaller Vince Korsten voorkomt met een uiterste inspanning een volgend Kerkdriels doelpunt. EVVC stuurt steeds meer mensen naar voren en Guus van der Rijt krijgt nog een grote kans. De vandaag uitblinkende DSCdoelman heeft echter weer een knappe redding paraat op zijn inzet. De daaropvolgende corner wordt alsnog binnen gekopt door Guus. De resterende vier minuten leveren nog één kopkans op voor Guus, maar als deze naast het doel eindigt zijn de Vinkelse kansen verkeken.


Een flinke tegenvaller voor EVVC, dat opnieuw niet weet te winnen van een team buiten de degradatiezone. In plaats van de aansluiting te maken met de subtop, blijft het nu hangen in de grote groep net boven de degradatiezone. Met de eerste periodetitel al op zak dreigt voor EVVC nu een soort niemandsland, waarbij het toch ook zaak is om de marge richting de onderste ploegen te behouden. De eerstvolgende wedstrijd is dan ook een belangrijke, als in Geffen de derby met het in degradatienood verkerende Nooit Gedacht staat gepland. Een kraker, ongeacht de stand.Deel dit bericht:


Terug