Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 24 september

25 september 2023
EVVC is de competitie begonnen met een overwinning op bezoek bij Real Lunet. Na een vroege achterstand is het uitblinker Rob van Dijk die zijn ploeg met een hattrick de zege bezorgt. De aanvaller begint voor het eerst in jaren volledig fit aan het seizoen en is direct weer bepalend. Na eerder drie doelpunten in een oefen- en bekerwedstrijd, heeft hij al in september een hattrick aan hattricks voltooit. Daarmee bezorgt hij EVVC de eerste drie punten en een voortvarende start van het seizoen.

EVVC reisde met de nodige revanchegevoelens af naar Vught. Ten eerste vanwege de wanprestatie van een week eerder in de bekerderby met Nooit Gedacht, maar zeker ook vanwege de vorige ontmoeting met Real Lunet. EVVC vocht in de tweede klasse vele boeiende duels uit met de club uit Vught, waarvan de laatste niet snel zal worden vergeten. In een rechtstreeks treffen in de slotfase van het seizoen 2021-2022 staat voor beide teams handhaving op het spel. Met een zeer dubieuze rol voor de scheidsrechter, die bij liefst 4 doelpunten telkens in Vinkels nadeel beslist, gaat EVVC met 3-2 ten onder en is degradatie niet veel later een feit. Real Lunet handhaaft zich hierdoor in de tweede klasse, maar eindigde daarin vorig seizoen alsnog roemloos als laatste.

Die motivatie is in de openingsfase niet bepaald zichtbaar bij de Vinkelse ploeg. Het heeft moeite met de behendige en vlugge aanvallers rondom de sterke en ervaren spits Le Couvreur. Al in de zesde minuut brengt Enes Sonay de thuisploeg op voorsprong, na matig ingrijpen van de Vinkelse verdediging. Gedurende de eerste helft krijgt EVVC steeds meer grip. Het krijgt ruimte om te voetballen en weet het gevaar van de thuisploeg zo goed mogelijk te beperken. Na een aanval over links wordt Pim van der Doelen in het strafschop bereikt, die met een slimme pass Rob van Dijk vrij voor de doelman zet. De aanvaller faalt niet en brengt de score weer in evenwicht. Het vlagsignaal van de grensrechter wordt terecht weggewuifd door de scheidsrechter. Vlak voor rust brengt Rob zijn ploeg zelfs op voorsprong. Na balverovering op het middenveld stuurt Max van Wanrooij de rechtsbuiten richting de keeper en opnieuw is het raak. EVVC zit op dat moment beter in de wedstrijd en wint veel duels. Real Lunet zet daar enkele forse overtredingen tegenover. Eén daarvan betekent op slag van rust einde wedstrijd voor linksback Jorg van Schaijk. Bij een luchtduel wordt hij volkomen onbesuisd en hard op zijn hoofd getrapt. De verder prima leidende scheidsrechter laat Real Lunet ontsnappen met slechts geel.

Met Jordy Spooren binnen de lijnen als vervanger van Jorg van Schaijk begint EVVC nog sterk aan de tweede helft, maar het Vinkelse overwicht neemt na het eerste kwartier af. Toch is het opnieuw EVVC dat scoort. Juist op het moment dat hun vervangers al klaar staan, voeren Gerwin van den Boom en Pim van der Doelen een korte vrije trap uit. Pim gaat in het strafschopgebied voorbij zijn tegenstander en vindt de volledig vrij staande Rob van Dijk. Opnieuw is het onberispelijk raak en lijkt het duel beslist: 1-3. EVVC krijgt vervolgens ook alle ruimte om de marge verder te vergroten, maar slaagt daar niet in. De energiek invallende Sven van den Braak is er dichtbij, maar zijn schot wordt knap gekeerd door de Vughtse doelman. In de slotfase wordt het weer spannend als Guillermo le Couvreur er 2-3 van maakt. EVVC is het daarna kwijt en gaat nog ruim tien minuten in de overlevingsstand. Real Lunet krijgt grote kansen op de gelijkmaker, maar verprutst deze of ziet keeper Tijn van den Hanenberg uitstekend redden.

Na het laatste fluitsignaal is de zege definitief binnen. Een goede start van het seizoen voor EVVC, maar de zege kwam zeker niet zonder slag of stoot tot stand. Om net als vorig seizoen bovenin mee te draaien zal de Vinkelse ploeg meer moeten laten zien. Daarbij heeft het vandaag alvast twee kwaliteiten laten zien, die afgelopen jaren verre van vanzelfsprekend waren. Ten eerste ging het in de persoon van Rob van Dijk vandaag uiterst effectief om met de kansen die het kreeg. Ten tweede staat er een brede en fitte selectie, waardoor de trainer voor luxekeuzes staat en over een sterke bank beschikt. Een andere fijne bijkomstigheid is dat voor het eerst sinds 2017-2018 met een overwinning aan de competitie is begonnen. Volgende week wacht in de eerste thuiswedstrijd opnieuw een oude bekende uit de tweede klasse: Helvoirt.