Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 26 maart

26 maart 2023
EVVC is voor de vierde keer dit seizoen de winnaar in het onderlinge duel met Nulandia. De thuisploeg schoot uit de startblokken en had binnen vijf minuten de eindstand al op het scorebord staan. Daarna ontstond een wedstrijd met nauwelijks nog goed voetbal en des te meer strijd. Dat het duel daardoor nauwelijks meer het aanzien waard is, was voor EVVC weinig relevant. De vroege voorsprong komt namelijk geen moment meer in gevaar. Door de overwinning houdt EVVC de goede vorm vast en heeft het volop zicht op het behalen van de nacompetitie.

Voor het eerst in weken moest trainer Ramon van Rixtel weer eens een wijziging in zijn opstelling doorvoeren. Martin Roelofs liep in de vorige wedstrijd een lichte blessure op. Zijn plek in het doel werd overtuigend ingenomen door Tijn van den Hanenberg. Voor zover de ploeg nog niet op scherp stond voor deze burenruzie boden de Nulanders nog een extra motivatie door het Vinkelse sportpark te bekladden. Eenmaal op het veld is het echter EVVC dat de gasten uit Nuland binnen de kortste keren heeft afgeschminkt.

De Nulandse ploeg steunt voornamelijk op fysieke kracht en intensiteit. Daarmee is het dit seizoen als promovendus erg succesvol in de derde klasse, met een derde plek als overtuigend bewijs. Vanaf het begin van de wedstrijd is het juist EVVC dat Nuland op dat gebied volledig overklast. De kleinste man op het veld gaat daarin voorop: Nard Steenbergen. In de openingsfase verovert de jonge middenvelder de bal rond de middenlijn, om vervolgens met een perfecte steekbal Gerwin van den Boom alleen op de keeper af te sturen. Oog in oog met de Nulandse doelman faalt de aanvoerder niet en zet EVVC op een vroege voorsprong. Nog nauwelijks bekomen van de eerste klap moet Nuland ook direct de 2-0 incasseren, waarbij het uitgerekend met een eigen wapen wordt geklopt. Bij een hoekschop is spits Max van Wanrooij de slimste en sterkste tussen de lange Nulandse verdedigers. Een fraaie beloning voor de spits die al weken belangrijk is voor het team, maar vooral anderen zag scoren.

Na de bliksemstart van de thuisploeg vervolgt de wedstrijd zich zoals je dat van een derby zou kunnen verwachten: weinig goed spel in balbezit en veel duels. Beide teams zetten fanatiek druk vooruit op de tegenstander, waardoor al snel voor de simpele oplossingen wordt gekozen. EVVC heeft door de vroege voorsprong bovendien geen reden meer om enig risico te nemen in de opbouw. Nuland kiest eveneens veelvuldig voor de lange bal. Het leidt allemaal niet meer tot gevaar voor de doelen. Vlak voor rust is Gerwin van den Boom nog dichtbij zijn tweede doelpunt als hij het snelste reageert op een bal die achter de verdediging valt. Hij kan de bal net niet goed voorbij de keeper krijgen en ziet hem over de achterlijn gaan.

In de tweede helft is het juist Nuland dat het scherpst begint. Met enkele wissels in het veld doet het een poging om de druk te verhogen. Het gevaar moet echter voornamelijk komen uit hoekschoppen en vrije trappen, waarbij het oppassen is voor de Nulandse luchtmacht. Toch weet de Vinkelse verdediging ook deze situaties steeds te doorstaan. Al met al gebeurt er bijzonder weinig en komt de Vinkelse voorsprong niet meer in gevaar. Nuland probeert het wel en stuurt in de slotfase nog flink wat extra lengte naar de voorhoede, maar tot grote kansen leidt het niet. De Vinkelse verdediging is solide en houdt voor de derde wedstrijd op rij het doel schoon. Na zes minuten blessuretijd fluit de overtuigende scheidsrechter Adu Boahen voor het einde en kunnen de Vinkelse handen de lucht in.

EVVC heeft op het juiste moment de goede vorm te pakken. Het staat na twee wedstrijden samen met Nooit Gedacht bovenaan in de derde periode en heeft bovendien de top-3 van de competitie volop in het zicht. Met drie overtuigende overwinningen op rij kan het met veel vertrouwen toewerken naar de laatste wedstrijden van het seizoen. De onderlinge strijd met Nulandia is alvast overtuigend in Vinkels voordeel beslist. Vier keer speelden de teams dit jaar tegen elkaar en vier keer was EVVC de winnaar. Nu is het nog zaak om de Nulanders ook in de ranglijst voorbij te gaan. In die missie is FC Schadewijk de volgende tegenstander.