Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 27 november

28 november 2022
EVVC is strijdend ten onder gegaan tegen koploper en titelfavoriet Avanti. Na een 0-0 ruststand maakte de Schijndelse ploeg met treffers aan het begin en einde van de tweede helft het verschil. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg, want Avanti was de voetballend met name in de tweede helft beter en creëerde de meeste kansen. Daarentegen toonde EVVC veel strijd en moed, waardoor het de tegenstander het erg lastig wist te maken en de hele wedstrijd vermakelijk en spannend was.

Avanti is ijzersterk aan het seizoen begonnen en is zonder twijfel kampioenskandidaat nummer 1 in deze klasse. De ploeg uit Schijndel is nog ongeslagen en zette al verschillende grote uitslagen neer dit seizoen. Een bekend gezicht bij Avanti is trainer Stephan Hesemans, die tussen 2014 en 2019 liefst 5 jaar succesvol de leiding had over EVVC 1. Met Stephan behaalde EVVC tweemaal de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse en in het seizoen 2017-2018 werd met een 3e plaats in de 2e klasse het beste resultaat in de clubhistorie neergezet. Met Avanti lijkt Hesemans een vergelijkbare bloeiperiode tegemoet te zien. De ploeg beschikt over meerdere begaafde voetballers die techniek en fysiek koppelen. Tel daar de intense en aanvallende speelwijze bij op en je hebt de verklaring waarom het team dit jaar als een stoomwals door de 3e klasse raast.

Ramon van Rixtel bracht voor dit treffen weer enkele wijzigingen aan in zijn opstelling. Gerwin van den Boom keert na zijn blessure terug in de basis als linksbuiten. Centraal achterin komt Luuk Verbij terug in het elftal, waardoor Jorg van Schaijk naar de positie linksachter verschuift. Koen Schoones en Falko van der Rijt beginnen daardoor vanaf de bank.

Vanaf het begin ontwikkelt zich een boeiend schouwspel op sportpark de Molenheide. Beide teams zetten intensief druk vooruit, waardoor het spel op en neer golft. Vooral op het middenveld worden vele felle duels uitgevochten. De zonder meer grootste kans van de eerste helft is voor Avanti als een speler vanaf de middenlijn alleen richting het doel van EVVC wordt gestuurd. Keeper Martin Roelofs houdt zijn team echter op de been door de levensgrote kans onschadelijk te maken. EVVC weet daar enkel een schot van Gerwin van den Boom uit een lastige hoek in het strafschopgebied tegenover te stellen. Zonder doelpunten zoeken beide teams de kleedkamer op.

Na rust is de ban echter snel gebroken door de thuisploeg. Na ruim vijf minuten wordt een strakke en scherpe voorzet bij de tweede paal binnen gelopen door Mees van der Heijden. Daarna blijven beide ploegen veel energie geven, maar is het Avanti dat daar het best onderuit weet te voetballen en kansen creëert. De Vinkelse verdediging zet alle zeilen bij om overeind te blijven, waardoor het verschil in de score minimaal blijft. In de slotfase weet Avanti de wedstrijd dan toch in het slot te gooien. Als EVVC achterin al 1-op-1 is gaan spelen moet Luuk Verbij een gevaarlijke situatie halverwege de eigen helft oplossen met een overtreding. De daaropvolgende vrije trap wordt van richting veranderd, waardoor Martin Roelofs kansloos is. Daarna is invaller Guus van der Rijt nog dichtbij een treffer, maar zijn kopbal gaat voorlangs. Niet veel later fluit de uitstekend leidende Stan van Doren voor het einde van de wedstrijd.

Door de tweede nederlaag op rij haakt EVVC af bij de bovenste ploegen en bevindt het zich nu in de brede middenmoot van deze klasse. De Vinkelse ploeg zal in de twee resterende competitiewedstrijden tot aan de winterstop een goed resultaat moeten neerzetten om de eerste seizoenshelft met een positief gevoel af te sluiten. Als het de getoonde inzet en spelintentie van deze wedstrijd weet te koppelen aan het voetballend vermogen dat het eerder dit seizoen al heeft laten zien, mag het daar ook alle vertrouwen in hebben.