Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 28 april

30 april 2024
EVVC lijdt een pijnlijke 0-3 nederlaag in eigen huis. Dat het al even niet wil lukken voor de Vinkelse ploeg werd maar weer eens duidelijk in de thuiswedstrijd tegen Den Dungen. Hoewel ook de gasten niet bepaald in hun beste doen zijn, waren zij het meest effectief in een weinig hoogstaande wedstrijd. Een fout in de opbouw leverde al vroeg in de wedstrijd een achterstand op voor EVVC, die in de absolute slotfase nog wordt uitgebreid naar een 0-3 eindstand. Al met al een teleurstellende wedstrijd voor EVVC.  

Wedstrijdverslag - 28 april

EVVC liep een week eerder in Haarsteeg de nodige schade op, waardoor de opstelling deze week flink wijzigt. Pim van der Doelen, Sven van den Braak en Niels van Griensven keren allen terug in de basis ter vervanging van de geblesseerde Jordy Spooren en Rob van Dijk en de geschorste Gerwin van den Boom. Ook Den Dungen is verre van compleet, waardoor het tot dusver een weinig succesvol seizoen kent. Vorig seizoen streden EVVC en Den Dungen in de laatste wedstrijd nog om een promotieplek, maar nu is Den Dungen vooral bezig om nacompetitie tegen degradatie te ontwijken. Iets wat ook voor EVVC nog altijd geen zekerheid is.


Die belangen zijn duidelijk zichtbaar in het spelbeeld. Den Dungen speelt opportunistisch en zoekt veel en snel de lange bal vooruit, terwijl EVVC voor de meer verzorgde opbouw kiest. Toch is het juist Den Dungen dat daarvan profiteert. Een foute pass in de Vinkelse opbouw levert een vrije schietkans op de rand van het strafschopgebied op. Met een harde knal zet Tom Schuurmans zijn ploeg op een snelle voorsprong. EVVC is daardoor even van slag, maar neemt daarna de controle over het spel. Het speelt verzorgd en zet een aantal goede aanvallen op, zonder daar echt grote kansen uit te creëren. Met name de corners en vrije trappen leveren nog enigszins gevaar op, maar verder is het vrij tandeloos wat de thuisploeg laat zien.


In de tweede helft wordt Den Dungen volledig teruggedrongen op eigen helft. EVVC heeft veel de bal, maar blijft daar te weinig kansen uit creëren. Een verdwaalde voorzet van Jorg van Schaijk eindigt nog op de paal. De enige echt grote kans is voor Pim van der Doelen als hij de bal volledig vrij achter in het strafschopgebied ontvangt na een voorzet van Bart van Griensven. In plaats van te schieten kapt hij zich de drukte in, waarna zijn inzet kan worden gered door de Dungense doelman. Als EVVC in het laatste kwartier “alles of niets” gaat spelen levert dat met name gevaar op eigen helft op. Er komt veel ruimte voor Den Dungen en in de absolute slotfase levert dat nog twee doelpunten op. Daardoor krijgt de 0-3 eindstand nog een even geflatteerd als vervelend uiterlijk.


Op vrij wonderlijke wijze staat EVVC nog altijd zesde, maar om definitief zeker te zijn van zowel lijfsbehoud als nacompetitie voor promotie heeft het nog één overwinning nodig. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt zeven punten met nog drie wedstrijden te gaan. Een veilig lijkende marge, maar tegelijkertijd zal het team nog vertrouwen moeten opbouwen richting de nacompetitie. Over twee weken wacht daarvoor een pittige uitdaging als periodekoploper Margriet de tegenstander is. Hopelijk biedt dat juist de mogelijkheid om voor een keerpunt te zorgen.

Deel dit bericht:


Terug