Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 28 januari

30 januari 2024
EVVC heeft op bezoek bij Alem de vierde opeenvolgende nederlaag in de competitie geleden. Tot tweemaal toe kwam de Vinkelse ploeg terug van een achterstand, maar in de absolute slotfase ging het alsnog onderuit. Na het binnenhalen van de eerste periode volgt voor EVVC nu een slechte fase, waarin het zaak is om deze zo snel mogelijk ten einde te brengen.

Wedstrijdverslag - 28 januari

Alem en EVVC zijn geen al te goede bekenden van elkaar op het voetbalveld. Vorig seizoen ondervond de Vinkelse ploeg al wel dat Alem een lastige tegenstander is, met name tijdens de uitwedstrijd in de slotfase van de competitie. Een totale Vinkelse off-day bracht toen de promotiekansen in gevaar door een 2-1 nederlaag. Ook dit seizoen weet de kleine club aan de Maas het na een moeizame start weer veel ploegen lastig te maken, met knappe thuisoverwinningen op Nieuwkuijk en Margriet. Of het duel met EVVC door zou gaan was nog maar de vraag. Het aan de Maas gelegen hoofdveld van Alem wisselde de afgelopen weken van gedaante naar zwembad en vervolgens schaatsbaan, maar de zon deed uiteindelijk op tijd zijn werk.


De opstelling van EVVC wijzigt tegen Alem op één positie. Jordy Spooren keert namelijk terug in de basis, waardoor Mark van Zoggel doorschuift naar zijn vertrouwde positie op het middenveld, en Niels van Griensven op de bank start.


Op een logischerwijs zompig en zwaar veld komt EVVC moeizaam op gang. Alem krijgt al snel een grote kans uit de eerste corner van de wedstrijd, die later in de wedstrijd sowieso gevaarlijk blijken te zijn. De opbouw van EVVC verloopt traag, waarbij Vinkelse fouten een aantal keer tot gevaarlijke situaties leiden. Na ruim een half uur spelen volgt opnieuw een breedtepass in de verdediging, die mede door het vertragende veld, kan worden onderschept. Als aanvoerder Mats Steenbekkers dan alleen op het doel af gaat, is er geen houden meer aan: 1-0 voor de thuisploeg. EVVC heeft het moeilijk en blijft slordig, maar komt redelijk uit het niets toch op gelijke hoogte. Ook EVVC heeft namelijk een aanvoerder die nog altijd levensgevaarlijk is met zijn snelheid. Gerwin van den Boom krijgt de bal met een gelukje mee in de diepte en rondt knap af.


In de tweede helft komt EVVC aanvankelijk beter voor de dag. De thuisploeg wordt van het Vinkelse doel weggehouden en er komen kansen voor EVVC. De teleurstelling is dan ook groot als het halverwege de tweede helft toch 2-1 wordt voor Alem. Een corner wordt slecht genomen, maar ook volledig gemist bij de eerste paal, en eindigt via keeper Joey van de Groes zomaar in het doel. Een flinke tegenslag voor EVVC, maar het geeft zich niet gewonnen. Met meer opportunistisch spel komen er kansen voor de bezoekers. Een kwartier van tijd valt een afgeslagen bal rond de middenlijn precies goed voor Gerwin van den Boom om Nard Steenbergen alleen richting het doel te sturen. De middenvelder schuift de bal onder de Alemse doelman door en het staat opnieuw gelijk. Dat is ook het moment voor EVVC om door te drukken, maar een grote kans voor Rob van Dijk en een aantal voorzetten van de flank leveren geen treffer op. Nard Steenbergen is ook dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn met veel gevoel geschoten vrije trap wordt door de doelman uit de kruising getikt.


In de slotfase ebt het Vinkelse overwicht weg. Tot tweemaal toe leidt balverlies op vijandelijke helft een levensgevaarlijke counter van Alem in. EVVC ontsnapt miraculeus als beide keren een voorzet van Mats Steenbekkers voor open doel niet wordt afgerond. In de 93e minuut gaat het alsnog mis voor EVVC. Het is de hele wedstrijd al billenknijpen bij corners en dan ook niet geheel verrassend dat daaruit de beslissing valt. De hoekschop wordt in eerste instantie nog weggewerkt, maar op de rand van het strafschopgebied wordt de opgepikte bal wel erg makkelijk weer vrijgespeeld. De voorzet valt bij de tweede paal perfect voor de lange spits Mart van Boxtel: 3-2. Er wordt daarna niet lang meer gevoetbald, dus is de vierde opeenvolgende nederlaag voor EVVC een feit.


En zo is EVVC plots in een behoorlijk slechte serie beland, waarin de wedstrijden telkens maar niet de goede kant op willen vallen. Volgende week volgt dan ook een belangrijk duel, waarin het zaak is om de negatieve reeks om te buigen. Real Lunet komt dan op bezoek op sportpark de Zwaan. Het team uit Vught veroverde pas zes punten, maar blijft door de volop aanwezige individuele kwaliteiten een niet te onderschatten ploeg. EVVC zal moeten voorkomen dat het afzakt naar de brede middenmoot, die al heel snel weer overloopt in de degradatiezone.Deel dit bericht:


Terug