Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 30 mei

30 mei 2024
Met een overtuigende 4-1 thuisoverwinning op VV Gestel stoot EVVC door naar de volgende ronde van de nacompetitie. De gasten uit Eindhoven komen al snel op voorsprong door een Vinkels cadeautje, maar EVVC recht nog in de eerste helft de rug. Daarbij wordt het geholpen door een rode kaart voor Gestel-doelman Tim van Gils, die de doorgebroken Rob van Dijk neerlegt. Het zijn Gerwin van den Boom (2x), Max van Wanrooij en Sven van den Braak die scoren voor EVVC. Aankomende zondag wacht voor EVVC de volgende horde, als het op bezoek gaat bij het eveneens uit Eindhoven afkomstige RPC.

Wedstrijdverslag - 30 mei

Eindelijk staat dan de nacompetitie op het programma voor EVVC, het seizoenstoetje waar alle lang tijd naar wordt uitgekeken. Met VV Gestel treft het daarin direct een roemruchte tegenstander. De Eindhovenaren kwamen nog niet heel lang geleden namelijk uit in hoofdklasse. Een club die in weinig te vergelijken is met EVVC, maar een kleine link is er wel degelijk. Oud-EVVC-doelman Frank van den Boogaard verdedigde namelijk ook enkele seizoenen het doel van VV Gestel. Dit seizoen verdienden de Eindhovenaren een nacompetitieticket door in hun derde klasse als 4e te eindigen, en daarmee de periodetitel van kampioen SBC over te nemen.


EVVC kon in de laatste speelronde van de competitie al toeleven naar dit duel, waardoor meerdere spelers rust kregen gedurende de wedstrijd. Toch liep spits Guus van der Rijt juist een blessure op in Nuland, waardoor hij niet kan starten tegen Gestel. Zijn plek wordt overgenomen door de juist weer fit teruggekeerde Rob van Dijk. Centraal in de verdediging keert Edgar Glaudemans uiteraard weer terug in de basis. Dat alles op een redelijk goed bezocht sportpark de Zwaan, waar het hoofdveld de laatste weken een plotse transformatie heeft ondergaan naar de beste staat sinds mensenheugenis.


Het is direct vanaf het begin een open wedstrijd. Gestel is een voetballende ploeg met een aantal bijzonder vaardige spelers. EVVC stelt daar de kenmerkende intensiteit en teamgeest tegenover. Dat resulteert in gevaarlijke momenten aan beide zijden. Het openingsdoelpunt laat dan ook niet lang op zich wachten, al krijgt Gestel daarbij wel erg nadrukkelijk de helpende hand van EVVC. Een te korte terugspeelbal wordt onderschept door de Gestelse spits en simpel in het open doel geschoven. Een dramatische start voor Vinkel, maar duidelijk is ook dat er nog volop kansen komen. Dat leidt nog niet direct tot de gelijkmaker, maar halverwege de eerste helft is daar vrij plots het kantelpunt in de wedstrijd. Rob van Dijk is net iets eerder bij een diepe bal dan Gestel-doelman Tim van Gils, die de EVVC-aanvaller vervolgens onderuit haalt. Een rode kaart voor de keeper is het logische gevolg, evenals een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Natuurlijk staat dan Gerwin van den Boom achter de bal, en hij laat invaller Jan van Hout direct vissen met een geplaatste knal in de verre hoek. EVVC gaat dan op zoek naar de voorsprong, terwijl de uitploeg loert op de counter. Er zijn ook volop kansen: Rob van Dijk schuift in kansrijke positie de bal voorlangs en kopt even later op de lat, terwijl Bart van Griensven voor open doel voorlangs kopt. Vlak voor rust is daar alsnog de bevrijdende 2-1. Een afvallende bal wordt door Max van Wanrooij knap ineens op de volley genomen en eindigt onhoudbaar in de hoek. Een heerlijk moment voor EVVC, want vrijwel meteen daarna wordt de kleedkamer opgezocht.


De tweede helft gaat EVVC op dezelfde voet verder. Het is nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten, terwijl het oppassen blijft voor de gevaarlijke aanvallers van Gestel. Het duurt niet lang voordat de volgende tik is uitgedeeld. Rob van Dijk neemt knap aan rond de middenlijn en steekt aanvoerder Gerwin van den Boom richting het doel. Hij rondt koelbloedig af en zet EVVC op 3-1. Kort daarna wordt hij vervangen door Sven van den Braak. Er zijn daarna volop kansen op meer Vinkelse doelpunten, maar dat wordt steeds net niet goed uitgespeeld. Tegelijkertijd blijft ook Gestel aanvallen, maar de groen-witte verdediging is vandaag ijzersterk. De definitieve beslissing valt een kwartier voor tijd. Sven van den Braak was al enkele malen dichtbij een doelpunt, maar als hij nu de bal vrij voor het doel krijgt aangespeeld van mede-invaller Bart Haerkens rondt hij uiterst zelfverzekerd af met een heerlijke stift: 4-1. Het geloof bij de gasten is weg en EVVC speelt een gewonnen wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Fonken is het dan ook tijd voor een klein Vinkels feestje.


Een heerlijk begin van de nacompetitie voor EVVC. De eerste horde is overtuigend genomen en met vertrouwen kan naar de volgende tegenstander worden toegewerkt. Aankomende zondag treft het met RPC opnieuw een tegenstander uit Eindhoven. RPC eindigde als tweede in 3D en pakte met louter overwinningen de laatste periodetitel. Een ploeg in vorm, en dus een fraaie uitdaging. Met de dadendrang en overtuiging die EVVC vandaag liet zien is er in ieder geval nog genoeg mogelijk. Komt dat zien in Eindhoven!Deel dit bericht:


Terug