Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 30 oktober

31 oktober 2022
Hoewel beide ploegen enkele maanden geleden al tegenover elkaar stonden in oefenverband (1-1), trad EVVC voor het eerst in de historie aan tegen Vesta’19.  De in 2019 uit Ravenstein en SDDL voortgekomen fusieclub loerde in Vinkel nadrukkelijk op de counter vanuit de defensieve stellingen. EVVC voetbalde daar enkele malen knap doorheen, maar wist uiteindelijk pas in de absolute slotfase de overwinning uit het vuur te slepen.

De Vinkelse ploeg begon opnieuw licht gewijzigd aan de wedstrijd. Max van Wanrooij verving de geblesseerde Nicky van der Heijden in de spits. Daarnaast keerde Jordy Spooren terug op het middenveld, waardoor ook Bart van Griensven en Mark van Zoggel van positie wisselden.

In die opstelling begon EVVC niet al te scherp aan de wedstrijd. De tegenstander liet EVVC duidelijk het spel maken vanuit een defensieve 5-3-2 opstelling. Al in  de 10e minuut gaat de Vinkelse ploeg daarbij de fout in door een te korte terugspeelbal. Vesta’19-spits Jordy de Loijer onderschept en omspeelt Martin Roelofs om de 0-1 aan te tekenen. EVVC weet zich echter te herpakken na deze vroege domper en voetbalt een aantal malen knap door de kleine ruimtes. De hierop volgende kansen zijn echter nog niet aan Pim van der Doelen en Falko van der Rijt besteed. Vlak voor rust is het wel raak als na een goede combinatie over  rechts Jordy Spooren het strafschopgebied in wordt gestuurd. Zijn voorzet wordt uit de kluts binnen gewerkt door Falko van der Rijt, die daarmee voor de derde wedstrijd op rij trefzeker is. De aftrap wordt direct gevolgd door het rustsignaal.

De tweede helft begint voortvarend voor EVVC. Al enkele malen was het gevaarlijk uit een corner, maar uiteindelijk blijkt juist een minder getrapte hoekschop  succesvol te zijn als deze niet goed wordt verwerkt door de verdediging. De bal belandt bij Falko van der Rijt die uit de draai knap de kruising weet te vinden. Met de voorsprong op zak gaat de Vinkelse ploeg echter niet beter spelen. Richting het einde van de wedstrijd komt het steeds minder aan voetballen toe, waardoor Vesta’19 de kans krijgt om terug te komen. Na een uitstekende actie krijgt Teun Schoones nog wel de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar 10 minuten voor tijd is het Vesta’19 dat op gelijke hoogte komt. EVVC staat niet goed gepositioneerd bij het druk zetten, waardoor de tegenstander plots alle ruimte heeft voor een gevaarlijke aanval. De voorzet vanaf links wordt bij de tweede paal binnen gekopt door opnieuw Jordy de Loijer.

De wedstrijd lijkt daarmee af te stevenen op een gelijkspel, maar dat is buiten de Vinkelse invallers gerekend. Een vrije trap rond de middenlijn wordt in de 90minuut door Martin Roelofs het zestienmetergebied in gebracht. Nadat Jesse van Doren het kopduel wint belandt de bal voor de voeten van gelegenheidsspits Luuk Verbij. Zonder na te denken ramt hij deze uit de draai het doel in. Enkele minuten later klinkt het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Karavla.

Een moeizame maar extra goed smakende overwinning voor EVVC, waardoor het naar de 4e plek op de ranglijst stijgt. Positief is zonder meer dat de ploeg zich tweemaal knap weet te herpakken van een tegenslag. Met name in de eerste helft was de Vinkelse ploeg heer en meester en liet het bij tijd en wijlen uitstekend voetbal zien. Doordat het niveau in de tweede helft geleidelijk wegzakte moest uiteindelijk in de slotfase nog een overwinning uit het vuur worden gesleept. Het winnende en eerste doelpunt van Luuk Verbij in EVVC 1 was direct goud waard. Volgende week kan de ploeg opnieuw goede zaken doen als het op bezoek gaat bij nummer 2 Nulandia.