Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 4 december

4 december 2022
EVVC heeft zich na twee opeenvolgende nederlagen hersteld met een 5-2 overwinning. Tegen de bezoekers Alem leek de wedstrijd na een flitsend eerste half uur en 3-0 voorsprong al snel beslist, maar niet voor het eerst dit seizoen kreeg de Vinkelse ploeg het toch nog knap lastig. In de slotfase werd de wedstrijd alsnog in Vinkels voordeel beslist, waardoor de vierde thuisoverwinning op rij een feit is.

Wedstrijdverslag - 4 december

Alem en EVVC zijn grotendeels onbekend voor elkaar. Behoudens een oefenwedstrijd aan het begin van vorig seizoen zijn de ploegen elkaar lange tijd ontlopen. De ploeg uit het maasdorp is de afgelopen jaren echter aan een opmars bezig. Na een promotie in het door Corona afgebroken seizoen 2019-2020 speelde het vorig jaar voor het eerst een volledig seizoen in de 3e klasse. Dat deed het zeer verdienstelijk met een plek in het linker rijtje als resultaat. Dit seizoen verloopt vooralsnog een stuk moeizamer voor Alem, waarbij het pas tweemaal wist te winnen. Een belangrijk affiche dus voor EVVC om zich te herstellen na de twee opeenvolgende nederlagen.


Trainer Ramon van Rixtel wijzigde zijn opstelling door achterop met drie verdedigers te spelen. Daarnaast mocht Nicky van der Heijden na ruim een maand afwezigheid weer in de spits aantreden. Het tactische plan pakte uitstekend uit voor EVVC. Vanaf het begin is het heer en meester op het veld en worden er veel kansen gecreëerd. De eerste grote kans wordt nog gemist door Pim van der Doelen, maar niet veel later volgt uit zijn corner toch de openingstreffer als verdediger Luuk Verbij boven iedereen uit torent bij de tweede paal. Na een heerlijke actie speelt Nard Steenbergen zichzelf vervolgens vrij voor de keeper, maar zijn schot mist het doel. Mark van Zoggel weet daarna alsnog de score te verdubbelen door een afgeslagen voorzet binnen te schieten. Halverwege de eerste helft is het zelfs als 3-0 als Gerwin van den Boom een vrije trap van net buiten het strafschopgebied binnen schiet. Alem heeft tot dan toe niets in te brengen. De bezoekers beperken zich tot lange ballen richting de spitsen, maar kennen daarmee geen succes. Vlak voor rust valt echter uit het niets de aansluitingstreffer van aanvoerder Mats Steenbekkers. Hij wordt na Vinkels balverlies de diepte ingestuurd en waar doelman Martin Roelofs anticipeert op een voorzet hobbelt de bal bij de eerste paal binnen.


Na rust is de eerste grote kans opnieuw voor EVVC, maar de inzet van Nicky van der Heijden wordt tot tweemaal toe van dichtbij geblokt. Snel daarna brengt EVVC zichzelf in de problemen. In een poging om balverlies te corrigeren loopt Jorg van Schaijk zijn tegenstander ongelukkig in de rug binnen het strafschopgebied. De penalty wordt kalm benut door Alem, waarna het tegen alle verhoudingen in plots weer een spannende wedstrijd is. Alem gaat bovendien nog opportunistischer spelen en zet EVVC nu vroeg vast in de opbouw. De snelle spitsen zorgen voor veel gevaar en enkele hachelijke situaties voor het Vinkelse doel. EVVC houdt echter stand en weet het duel in de slotfase alsnog te beslissen via invaller Max van Wanrooij. De spits werkt eerst een corner weg bij het eigen doel en zet daarmee direct Gerwin van den Boom aan het werk. De Vinkelse aanvoerder steekt op volle snelheid het gehele veld over om vlak voor de goal het overzicht te bewaren en de meegelopen Max van Wanrooij te vinden. Zijn schot belandt via een verdediger in de bovenhoek. In de absolute slotseconden maakt EVVC er nog 5-2 van via een uitstekende counter. Bart van Griensven wordt weggestuurd en ook hij vindt Max van Wanrooij met een afgemeten voorzet. Deze rondt koelbloedig af, waarna de scheidsrechter er ook meteen een einde aan breidt.


Na twee nederlagen buitenshuis weet EVVC op het eigen sportpark de punten wel binnen te halen. De ploeg komt sowieso sterk voor de dag in eigen huis, want is daar al het gehele seizoen ongeslagen. Daarbij liet het deze wedstrijd ook nog eens ruim een half uur flitsend voetbal zien. Op dat moment leek de ploeg onderweg naar een grote overwinning, maar uiteindelijk moest het vol aan de bak om de drie punten over de streep te trekken. EVVC blijft hierdoor vijfde, maar ziet de brede subtop weer wat dichter bij elkaar kruipen. Volgende week is het zaak om in en tegen Den Dungen de eerste competitiehelft positief af te sluiten. Den Dungen staat met evenveel punten één plek lager op de ranglijst dan EVVC, dus belooft het opnieuw een spannende wedstrijd te worden.Deel dit bericht:


Terug