Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 5 februari

5 februari 2023
EVVC hervatte dit weekeinde de competitie met de derby tegen Nooit Gedacht. De beide ploegen wisten de toeschouwers bepaald geen spektakelstuk voor te schotelen en de wedstrijd eindigde dan ook zoals die begon: 0-0. Het uitermate hobbelige veld, de harde wind en derbyspanning zullen daar absoluut mee te maken hebben. Met het behaalde punt schieten beide ploegen niet veel op, maar EVVC behoudt in ieder geval de ongeslagen status in de Maasdonkse derby’s dit seizoen.

Wedstrijdverslag - 5 februari

EVVC begint de wedstrijd in de vertrouwde 4:3:3 opstelling. Aanvoerder Gerwin van den Boom is precies op tijd weer fit na zijn blessure uit de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Een opvallende aanwezige is de Roemeense scheidsrechter Botescu. Aangezien de beste man geen Nederlands spreekt wordt zowaar een beroep gedaan op de Engelse vaardigheden van de aanwezigen. Die bleken bij de meeste prima op orde te zijn, en voor wie niet, een goede reden om zich maar wat minder met de leidsman te bemoeien. Botescu liet zich er niet door van de wijs brengen en floot een uitstekende partij.


Beide teams zetten vanaf de start van de wedstrijd fanatiek druk op de tegenstander. Mede door het hobbelige veld zien de teams dan ook weinig kans om tot een goede opbouw te komen. Zo ontstaat al snel een wedstrijd met name veel lange ballen, welke telkens maar weinig opleveren. In hoog tempo gaat het spel op en neer, maar de aanvallen stranden telkens vroegtijdig. In de eerste helft zijn dan ook nauwelijks kansen te benoemen. De beste mogelijkheid is nog voor Nooit Gedacht, maar spits Tim Bissels heeft net iets te veel tijd nodig in het strafschopgebied om goed uit te kunnen halen.


In de tweede helft verandert weinig in het spelbeeld. EVVC speelt nu wel met de wind in de rug en dat biedt kans om de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken. Grote kansen blijven nog steeds uit, maar EVVC slaagt er toch eindelijk in om de doelman enkele keren te testen. Het eerste echte hoogtepunt van de wedstrijd komt dan ook voort uit een wissel. Aron van Dijk maakt zijn rentree na ruim een jaar blessureleed als hij de gehavende Jordy Spooren vervangt. De jonge flankspeler zorgt direct voor dreiging met een aantal fraaie dribbels. Richting het einde van de wedstrijd wordt EVVC sowieso dreigender en moet Nooit Gedacht zich steeds meer beperken tot tegenhouden en counteren. Na een goede aanval over rechts krijgt Bart van Griensven een kopkans die helaas net naast het doel belandt. Ook Aron van Dijk is dicht bij de beslissing als de doelman van Nooit Gedacht onverwachts een bal loslaat, maar het ook weer zelf weet te herstellen. Het dichtst bij een doelpunt komt EVVC nog in de slotfase uit een tweetal vlijmscherp indraaiende corners. Eén daarvan wordt door Max van Wanrooij via een verdediger op de lat gekopt. Na de duidelijk aangegeven 4 minuten extra tijd fluit Botescu voor het einde.


Voor de derde maal dit seizoen weten EVVC en Nooit Gedacht onderling geen verschil te maken. Op basis van het matige spel en de weinige kansen is het gelijkspel wederom een logische uitslag. EVVC had in de slotfase nog de drie punten kunnen binnenslepen, maar dat was toch ook wat veel van het goede geweest. Door het gelijkspel zakt EVVC twee plekken op de ranglijst en staat het nu vijfde. Volgende week mag het team weer aan de bak als gedeeld koploper Margriet op bezoek komt in Vinkel.


Deel dit bericht:


Terug