Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - 5 maart

5 maart 2023
EVVC heeft een vervelende nederlaag geleden op bezoek bij SBC in Son en Breugel. Vervelend doordat het onnodig was, maar zeker ook door het matige spel en de vele kaarten tijdens én na de wedstrijd. De verschillen tussen beide ploegen waren lange tijd minimaal, maar na afloop stond een afgetekende 3-0 eindstand op het bord. Een fikse teleurstelling voor EVVC dat voorafgaand kon pronken met een serie van 4 ongeslagen wedstrijden, maar dat verandert nu in 4 opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning.

Wedstrijdverslag - 5 maart

Trainer Ramon van Rixtel kan voor het eerst dit seizoen een beroep doen op de van een schouderoperatie herstelde Rob van Dijk. Ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd neemt hij rechts voorin de plek over van zijn geblesseerde broer Aron. Zijn rentree lijkt glansrijk te beginnen als hij al na enkele minuten een voorzet van Gerwin van den Boom van dichtbij binnen werkt. De bal belandt via zijn been en hoofd in het doel, maar de scheidstrechter oordeelt anders: hands en geen doelpunt. Hierna ontstaat een wedstrijd waarbij de teams moeilijk aan voetballen toekomen. Beide ploegen zetten veelal hoog druk, waardoor de opbouw vaak rommelig verloopt. Af en toe valt een bal goed achter de verdediging waaruit een kansje ontstaat, maar verrassend is het niet dat beide teams zonder doelpunten de rust in gaan.


In de tweede helft verandert in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. Een typische 0-0 wedstrijd is het gevolg, maar daarmee ook een wedstrijd waarin de eerste die scoort spekkoper is. Dat eerste doelpunt komt er, en wel van de thuisploeg. De rappe rechtsbuiten Tijs Veraart wordt diep gestuurd achter de Vinkelse verdediging en weet zich in het strafschopgebied knap vrij te spelen en doeltreffend uit te halen. Een fikse tegenvaller voor EVVC dat op zoek moet naar de gelijkmaker. Nog voordat die zoektocht goed en wel is opgestart drukt scheidsrechter Tirions zijn stempel op de wedstrijd. Martin Roelofs doet bij een corner zijn beklag over het herhaaldelijk onbestraft hinderen in het 5-meter gebied en wordt daarvoor wel erg zwaar gestraft met een gele kaart en indirecte vrije trap op enkele meters van de goal. Sander Egmond benut het presentje en zet zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. EVVC verliest zich dan steeds meer in frustratie over het selectieve fluiten van de leidsman. Die strooit vervolgens wel erg makkelijk met kaarten, waarbij beide partijen het nodige geel ontvangen. Na afloop komt daar nog een schepje bovenop als ook tweemaal rood wordt uitgedeeld aan stafleden van EVVC. Vlak daarvoor is nog de geflatteerde 3-0 gevallen. EVVC geeft veel ruimte weg en in de counter profiteert SBC daarvan.


Een zeer teleurstellende middag voor EVVC, dat door het verlies SBC over zich heen ziet komen op de ranglijst. Na 3 te billijken gelijke spelen zorgt deze nederlaag voor een nare smaak. Om voor het eerst sinds begin december een wedstrijd te winnen zal de ploeg een stuk beter voor de dag moeten komen dan het deze middag in Son en Breugel deed. Volgende week zal dat moeten gebeuren tegen opnieuw een directe concurrent op de ranglijst: DSC.Deel dit bericht:


Terug