Wij staan voor Ons Vinkel

Wedstrijdverslag - EVVC3 - FC Schadewijk

27 februari 2023
EVVC 1 was dit weekeinde vrij van competitieverplichtingen, dus brengen we verslag uit van de topper die EVVC 3 speelde tegen FC Schadewijk 2. EVVC 3 speelt al enkele jaren om de titel in de 4e klasse reserve, en dat is dit seizoen niet anders. Met 6 overwinningen uit 8 wedstrijden vindt het team van trainer Roel van der Heijden zich vooraf terug op een tweede plaats. Met een overwinning kan het de koppositie veroveren, maar dan moet wel worden afgerekend met directe concurrent en nummer 3 van de ranglijst FC Schadewijk. Het tweede elftal van de Ossenaren bestaat volledig uit Poolse voetballers. De wedstrijd in Oss staat onder leiding van een eveneens Poolse scheidsrechter. De beste man toont zich al snel een prima leidsman voor deze wedstrijd. Onder zijn leiding maken de teams er een harde, maar zeker niet onsportieve, pot van.

EVVC start sterk aan de wedstrijd en creëert al snel enkele goede kansen. Deze zijn echter nog niet aan EVVC-spits Roel Bouwens besteed. Na de sterke openingsfase van EVVC komt Schadewijk beter in het spel en weet het EVVC verder terug te dringen. EVVC komt goed weg als een voorzet van de slimme en gevaarlijke spits van de Ossenaren net niet binnen getikt kan worden. De Vinkelse ploeg is slordig aan de bal, maar het gevaar van de tegenstander blijft nog beperkt. Aan het einde van de eerste helft komt EVVC redelijk uit het niets toch op voorsprong. Bij een knap ingebrachte vrije trap van Nick van Bergen torent Edgar Glaudemans boven iedereen uit en verlengt de bal in het doel. Een mooie beloning voor de spits die vandaag zijn rentree vierde na anderhalf jaar blessureleed, en een flinke opsteker zo vlak voor rust.

De tweede helft begint met eenzelfde beeld: een slordig EVVC en Schadewijk dat op zoek gaat naar de gelijkmaker. Na de openingsfase weet EVVC de rust te herpakken en de ruimtes op het veld te benutten. Het voetbalt daaruit goede mogelijkheden bij elkaar, waarbij Schadewijk handen en voeten nodig heeft om de Vinkelse aanvallers af te stoppen. Uit een van de vele vrije trappen rond het strafschopgebied komt dan ook de verlossende 0-2 voort. Het is de ingevallen Pim van der Doelen die vallend bij de eerste paal raak kopt. Het verzet van de tegenstander is gebroken en EVVC houdt de druk er op om het duel definitief te beslissen. Snel daarna is het dan ook 0-3 als Pim van der Doelen een fout in de opbouw afstraft. De 0-4 komt op naam van EVVC 3-topscorer Roel Bouwens. FC Schadewijk moet de vele tackles nog bekopen met een rode kaart in de slotfase. De scheidsrechter laat geen seconde te lang doorspelen en fluit bijtijds voor het einde van de wedstrijd.

Een verdiende en belangrijke overwinning voor EVVC 3. De mannen van Roel van der Heijden heroveren de koppositie en vervolgen de kampioensstrijd volgende week met een uitwedstrijd naar Udi’19. Het belooft nog een spannend en mooi seizoen te worden voor het derde selectie-elftal.