Wij staan voor Ons Vinkel

Bijzondere ledenvergadering 7 december

11 december 2017
Op donderdag 7 december 2017 is er een bijzondere ledenvergadering in de kantine van sportpark “De Zwaan” geweest.

Bijzondere ledenvergadering 7 december

Deze bijzondere ledenvergadering stond geheel in het teken van duurzaamheidsinvesteringen (led-verlichting en zonnepanelen) op onze accommodatie.


Het bestuur van EVVC heeft tijdens deze bijzondere ledenvergadering groen licht gekregen om te investeren in verduurzaming van het sportpark.

Jaarlijks verbruikt onze vereniging ongeveer 35.000 kWh aan stroom. Na uitvoering van de verduurzamingsplannen kunnen we zo'n 25.000 kWh per jaar opwekken met zonnepanelen.
Door alle lampen (in de gebouwen en op de velden) te vervangen door led gaan we per jaar ongeveer 10.000 kWh minder verbruiken.
De energierekening wordt daardoor lager, de lichtkwaliteit op de voetbalvelden gaat omhoog en last but not least: onze vereniging is 'groen' bezig.
 
Tijdens de bijzondere ledenvergadering zijn de plannen toegelicht door Lucas Hullegie van Sportief Opgewekt.
Sportief Opgewekt helpt verenigingen om zich klaar te maken voor de toekomst, door verduurzaming van de accommodatie.
De aanwezige leden stelden goede vragen over de technische en financiële aspecten van het plan.  
Aan het eind van de vergadering stemde een zeer ruime meerderheid van de aanwezige leden voor het voorstel van het bestuur om deze investering aan te gaan.
 
Hoe nu verder?
Op 2 januari 2018 vraagt Sportief Opgewekt voor EVVC een Rijkssubsidie Sport (SEDS) aan. Naar verwachting is in maart bekend of de subsidie toegekend wordt aan EVVC.
Daarna gaat Sportief Opgewekt verder technisch onderzoek doen en een zo voordelig mogelijke financiering voor EVVC uitzoeken. 
Als alles volgens plan verloopt, kunnen onze plannen rond de start van seizoen 2018-2019 ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.
 


Bekijk hier de energiebesparingsanalyse voor E.V.V.C. (opgesteld door Sportief Opgewekt).

 Deel dit bericht:


Terug